Vaselina se obţine din ţiţei, acelaşi produs care lubrifiază motorul unei maşini şi este transportat cu tancurile petroliere. Vaselina stă la baza preparării unor excelente unguente şi se poate folosi ca atare.
Poţi folosi vaselina cosmetică în aproape orice situaţie. Este un emolient perfect, vindecă buzele crăpate, ameliorează afecţiunile cutanate şi poate chiar să prevină sângerările nazale.
Medicii recomandă adeseori vaselina drept emolient pe timpul iernii deoarece este mai densă şi păstrează mai bine umiditatea decât o fac alte loţiuni obişnuite.
Este un remediu perfect pentru pielea uscată a mâinilor şi picioarelor. Pentru a proteja cât mai bine pielea, aplică vaselina după ce ai făcut duş. În felul acesta, pielea se va păstra hidratată, uleiurile pătrunzând în ea şi făcând-o mai fermă şi mai catifelată.
Oamenii chibzuiţi au întotdeauna în trusa tehnică sau cea medicinală un tub cu vaselină. Chiar şi mecanicii, îşi ung uneori mâinile cu vaselină pentru a-şi proteja pielea de substanţele cu care lucrează. Poţi folosi vaselina chiar şi pentru a curăţa guma de mestecat din păr, pentru a scoate inelele blocate pe deget sau chiar pentru a te demachia!