Sezonul rece aduce, din păcate, o multitudine de probleme de sănătate, în special răceli, gripe şi diferite infecţii la nivelul gâtului. Înainte de a apela la pastile, îţi oferim câteva remedii care să combată neplăcutele dureri de gât.
Sarea acţionează ca un antiseptic ajutând la fluidizarea secreţiilor, reduce inflamaţia şi oferă o ameliorare instantă, scrie webmd. Pune o jumătate de lingură de sare într-un pahar cu apă călduţă şi fă gargară de cel puţin patru ori pe zi.
Aceasta are proprietăţi antibacteriene care ajută la procesul de refacere. În plus, contribuie la fluidizarea secreţiilor şi reduce inflamaţia. Adaugă 2 linguri de miere într-o ceaşcă cu apă fierbinte şi bea de câteva ori pe zi.
O poţi adăuga şi în ceaiul preferat. Ia o lingură de miere înainte de a te culca pentru a calma durerile în gât şi pentru a avea un somn liniştit.
Cele mai bune ceaiuri pentru tuse |
Ia o jumătate de lămâie, presară sare şi piper peste ea şi încearcă să o mănânci. O altă opţiune este aceea de a face gargară cu suc de lămâie diluat într-o cantitate egală de apă călduţă. Poţi face o limonadă călduţă cu sucul de la jumătate de lămâie, o lingură de miere şi o ceaşcă de apă caldă.
Printre cele 7 remedii naturale pentru durerile în gât se numără și usturoiul. Cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antiseptice, usturoiul are efecte benefice şi asupra gâtului. Conţine alicină care ajută la distrugerea bacteriilor care dau dureri în gât.
Remedii naturale pentru nasul înfundat |
Amestecă puțină scorţişoară cu piper şi fierbe-le în două ceşti de apă pentru câteva minute. Strecoară lichidul şi adaugă o lingură de miere. Bea cât este fierbinte, o dată pe zi, timp de o săptămână. Mai poţi amesteca 3-4 picături de ulei de scorţişoară cu o lingură de miere. Consumă acest amestec de două ori pe zi pentru a calma durerile şi inflamaţia.
Acesta are puternice proprietăţi antiseptice. Adaugă o linguriță de pudră de turmeric într-un pahar de apă caldă. Amestecă bine şi bea dimineaţa, pe stomacul gol, o dată pe zi, timp de trei-patru zile.
Pentru gargară, adaugă două linguri de seminţe de schinduf în şase ceşti de apă şi fierbe-le aproximativ jumătate de oră. După ce ajunge la temperatura camerei, filtrează lichidul şi bea-l de trei-patru ori pe zi. Schinduful dizolvă mucusul şi ajută la calmarea durerilor şi inflamaţiei.