Floriterapia, remediu pentru trup şi suflet!

Floriterapia, creată de medicul englez Edward Bach în anii 30’, utilizează elixire florale foarte diluate pentru a acţiona asupra stărilor emoţionale ale omului. Scopul său: ameliorarea vieţii psihoafective şi relaţionaşe, favorizând stărea de bine, prevenind îmbolnăvirea şi stimulând vindecarea.
  • Publicat:
Floriterapia, remediu pentru trup şi suflet!

Floriterapia, creată de medicul englez Edward Bach în anii 30’, utilizează elixire florale foarte diluate pentru a acţiona asupra stărilor emoţionale ale omului.

Scopul său: ameliorarea vieţii psihoafective şi relaţionale, favorizând stărea de bine, prevenind îmbolnăvirea şi stimulând vindecarea.

Această terapie propune tratarea organismului în întregime. Sănătatea presupune armonie între fizic şi spirit. Aşadar, stările de spirit negative, cum ar fi: gelozia, invidia, ura sau frica, slăbesc energia vitală şi cresc şansele de îmbolnăvire.

Elixirele florale se utilizează mai ales pentru a preveni bolile prin ameliorarea stării de indispoziţie. Această metodă este recomandată în cazul bolilor cronice, cum ar fi artroza, hipertensiunea, alergiile; sau a tulburărilor psihoafective, cum ar fi insomnia, anxietatea sau depresia.

De asemenea, unul dintre aspectele pozitive ale acestui tip de tratament, este faptul că nu are nici un fel de contraindicaţii. Conform specialiştilor, există 38 de astfel de elixire, însă chiar dacă faceţi greşeala să îl luaţi pe cel nepotrivit, nu va avea un efect secundar, ci doar nu îşi va face efectul dorit.

Atenţionări!

La începutul tratamentului cu elixire, este posibil să resimţiţi o agravare temporară. Se întâmplă rar, dar este normal, iar tratamentul nu trebuie întrerupt.

Elixirele nu tratează în mod direct bolile! Ele acţionează asupra stării de spirit, grăbind procesul de vindecare.

Elixirele florale pot fi luate chiar dacă urmaţi deja un tratament medicamentos. Acestea nu interferează şi nu opresc efectul altor remedii.

Prepararea elixirelor florale:

După ce au fost recoltate în plină perioadă de înflorire, florile vor fi triate, cele ofilite îndepărtându-se. Apoi, se vor pune la macerat în apă şi lăsate timp de 3-4 ore la soare. Totuşi, dacă nu aveţi parte de soare, amestecul trebuie fiert timp de 30 de minute.

Substanţa obţinută trebuie apoi amestecată cu puţin alcool (de tipul coniacului), pentru a se obţine o esenţă. În cazul copiilor, a femeilor însărcinate sau a persoanelor care suferă de afecţiuni ale ficatului, există elixire preparate cu siliciu coloidal sau cu oţet de căpşuni. Dacă nu vreţi să le faceţi acasă, puteţi găsi elixirele la orice plafar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Remedii naturale împotriva migrenelor!
Remedii naturale împotriva migrenelor!
Recomandări:
Băutura care îți curăță plămânii de fumul de țigară, flegmă și mucus
Băutura care îți curăță plămânii de fumul de țigară, flegmă și mucus
5 remedii naturale pentru a vindeca aftele bucale
5 remedii naturale pentru a vindeca aftele bucale