Alimente care nu ar trebui niciodată păstrate în frigider

Frigul poate modifica structura unui aliment, deteriorându-i textura, consistenţa şi, prin urmare, gustul. Iată o listă cu alimentele pe care nu ar trebui să le păstrezi în frigider!
  • Publicat:
Alimente care nu ar trebui niciodată păstrate în frigider

Stilul de viaţă modern ne ajută să păstrăm alimentele proaspete mai mult timp. Cu toate acestea, nu multe persoane ştiu că frigul poate modifica structura unui aliment, deteriorându-i textura, consistenţa şi, prin urmare, gustul. Iată o listă cu alimentele pe care nu ar trebui să le păstrezi în frigider – în unele cazuri alimentele se pot degrada mai repede în loc să-ţi păstreze prospeţimea!

1. Roşiile

Ideea că roşiile se vor păstra proaspete mai mult timp când le ţii în frigider este una greşită. De fapt, acestea îşi vor pierde toată aroma şi vor deveni mai făinoase şi mai moi. Aerul rece din frigider le stopează procesul de coacere şi alterează textura roşiei. Este recomandabil să se păstreze la temperatura camerei.

2. Busuiocul

Busuiocul se ofileşte mai repede şi absoarbe toate mirosurile alimentelor din jurul lui. Este de preferat să-l păstrezi într-o cană cu apă pentru a te bucura de aroma şi prospeţimea sa pentru o perioadă mai lungă de timp. O altă soluţie ar fi fierberea şi congelarea acestuia, pentru  păstrarea pentru o perioadă mai lungă de timp.

3. Cartofii  

Multe persoane confundă păstrarea cartofilor la răcoare cu depozitarea la frigider. Temperatura rece transformă amidonul din cartofi în zahăr foarte repede. Încearcă să păstrezi cartofii într-o pungă de hârtie şi într-un loc răcoros şi întunecat. Este indicat să păstrezi cartofii în pungi de hârtie şi nu de plastic, pentru a încetini procesul de deteriorare.

4. Usturoiul

Asemeni cepei şi cartofilor trebuie păstrat într-un loc întunecat şi răcoros şi nu în frigider. Aerul rece poate duce la încolţirea usturoiului, ceea ce va accelera deteriorarea acestuia.

5. Ceapa 

Aceasta se înmoaie şi în cele din urmă mucegăieşte atunci când este păstrată la frigider. Nu pune cartofii şi ceapa împreună  pentru că în acest caz ambele se alterează mai repede.

6. Avocado

în cazul acestui fruct delicios tebui să ţii cont de cât de copt este. Dacă sunt crude, cu siguranţă nu ar trebui să le pui la frigider pentru că le stopează procesul de coacere. Dacă sunt deja bune de consum, le poţi depozita fără probleme în frigider.

7. Uleiul de măsline

Cele mai multe persoane ştiu deja că uleiul nu trebui ţinut la frigider. Temperaturile scăzute duc la condens, iar uleiul îşi va transforma consistenţa, devenind asemeni untului. Încearcă să păstrezi uleiul într-un spaţiu răcoros şi întunecat.

8. Pâinea

Una dintre cele mai mari greşeli pe care le poţi face când vrei să păstrezi pâinea proaspătă este să o pui la frigider. De fapt, în prezenţa aerului rece pâinea se usucă foarte repede. Cu toate acestea, pâinea feliată se păstrează bine la frigider. Pentru a-i prelungi durata de viaţă, pâinea poate fi înfăşurată într-o pânză curată şi uscată sau ţinută în cutia de pâine, cu un măr tăiat în două alături.

9. Cafeaua

Aceasta îşi pierde aroma atunci când este păstrată în frigider. Mai mult, asemeni busuiocului va absorbi mirosurile celorlalte alimente. Păstrează cafeaua într-un loc răcoros şi întunecat pentru a te bucura de aroma şi prospeţimea ei. Este recomandabil să se păstreze într-o cutie închisă ermetic, într-un loc uscat. O cantitate mai mare poate fi depozitată fără probleme în congelator.

10. Mierea de albine

Nu ar trebui să pui mierea de albine în frigider – aceasta va rămâne mere bună dacă este păstrată într-un borcan închis ermetic. Păstrarea mierii în frigider poate duce la cristalizarea acesteia.

11. Lămâi, portocale şi limete

Acestea trebui păstrate la temperatura camerei. Temperaturile rece ai putea afecta calitatea acestor fructe. Prin lăsarea lor în afara frigiderului, ele se coc şi se îndulcesc în propriul lor ritm.

12. Murăturile

Murăturile conţin o cantitate mare de conservanţi, mai ales oţet. Acesta le va păstra proaspete şi crocante chiar şi dacă le depozitei în camară. Dacă preferi murăturile reci este recomandabil să le pui pe uşa frigiderului.

13. Condimentele 

Condimentele nu beneficiază deloc de pe urma refrigerării. În plus, umiditatea şi frigul le diminuează aroma.

14. Unele sosuri pentru salată  

Asemeni condimentelor acestea pot fi păstrate la temperatura camerei, mai ales dacă sunt pe bază de oţet sau ulei de măsline. Cele pe bază de smântână, maioneză sau iaurt trebui păstrat la frigider.

15. Ketchup –ul

Spre surprinderea multor persoane, chiar şi după ce a fost deschis acesta poate fi ţinut la temperatura camerei. Deoarece conţine mulţi conservanţi şi oţet ketchup-ul nu se va deterioara dacă nu este păstrat la frigidier!

Urmărește CSID.ro pe Google News