Iată că a mai trecut o vară, s-a mai aşezat un strat de bronz pe chipul nostru, s-au mai iţit câteva riduri şi pete maronii, iar celulita ni se lăfăie pofticioasă pe coapse, după ce a fost răsfăţată din plin cu delicatese în zilele lungi de vacanţă. Dacă tânjiţi după aspectul proaspăt şi tineresc pe care îl aveaţi odată, acţionaţi acum!
Nimeni nu contestă beneficiile băilor de soare. Starea de bine şi vitamina D ocupă primele poziţii pe lista avantajelor unei zile de plajă, iar tenul proaspăt bronzat are un aspect sexy, strălucitor, sănătos. Dar să nu ne entuziasmăm prea tare! Să aruncăm o privire şi înspre efectele negative pe care această mică plăcere le are asupra sănătăţii şi frumuseţii noastre. Bronzul acela proaspăt şi minunat se transformă la sfârşitul verii într-un adevărat prăpăd! În plus, transpiraţia în combinaţie cu machiajul zilnic îmbâcsesc tenul, asigurându-i un aspect tern, neuniform, încărcat, iritat. Ce e de făcut?
Dermabraziunea, tinereţe la minut!
Una dintre cele mai rapide şi mai simple soluţii de a ne recăpăta strălucirea de pe chip este dermabraziunea, o curăţare mecanică a pielii cu ajutorul unui dispozitiv care “râcâie” şi apoi “aspiră” toate impurităţile din profunzime, stimulând producţia de colagen. “Dermabraziunea poate fi efectuată ca tratament în sine (curăţare, ameliorarea aspectului pătat, a texturii, stimularea producţiei de oxigen) sau ca pregătire a pielii înaintea administrării unor substanţe active”, explică medicul dermatolog Viviana Iordache.
Aparatul este dotat cu pilă de diamant şi cilindru vacumat, se adaptează fiecărei regiuni a feţei şi fiecărui tip de piele, eliminându-se astfel riscul de alergie de contact. Iată de ce abraziunea intră într-o gamă largă de tratamente dermatocosmetice (antipete, antirozacee, antirid, anticicatrici), iar medicul alege substanţele de infuzat pentru fiecare persoană, ne-a mai explicat dermatologul Viviana Iordache.
Procedura în sine nu este dureroasă, senzaţia poate fi chiar plăcută, de eliberare a porilor care în sfârşit respiră! Pielea devine mai luminoasă, vizibil mai curată, imediat ce vă ridicaţi de pe masa de tratament. Pentru efecte optime, se recomandă repetarea operaţiunii la circa 2 săptămâni, de câte ori este nevoie, în funcţie de gradul de afectare a pielii. Rezultatul: un ten mai proaspăt, mai viu! La clinica Dermalife, o şedinţă de dermabraziune durează în jur de 40 de minute şi costă 60 de euro.
Soluţii contra celulitei
Chiar dacă am acoperit-o cu straturi de bronz pe parcursul verii, când culoarea va dispărea, celulita va fi dureros de ostentativă. Cea mai la îndemână soluţie pentru acelea dintre noi care au celulită doar pe alocuri este utilizarea cremelor cu efect termic, în combinaţie cu sport, automasaj şi dietă echilibrată. Masaţi vârtos, de 2 ori pe zi, zonele interesate, folosind geluri cu efect termic şi beţi zilnic cel puţin 2 litri de apă. |n felul acesta eliminaţi toxinele şi depozitele de grăsime.
O altă metodă, pentru cazurile mai avansate, este mezoterapia. Procedura constă în injectarea unui cocteil de vitamine, minerale, co-enzime, agenţi de hidratare şi alţi agenţi farmaceutici, sub piele. Aceste substanţe distrug toate celulele grase şi, în plus, îmbunătăţesc tonusul pielii. Pentru un efect mai dramatic, încercaţi Velasmooth, soluţia non-chirurgicală de remodelare corporală. Aparatul acţionează prin radiofrecvenţă (încălzeşte dermul), infraroşii (stimulează metabolismul), vacuum (îmbunătăţeşte fluxul sanguin şi limfatic) şi role mecanice (masează pielea în profunzime).
Citeşte şi: O privire luminoasă, fără cearcăne!
Eu toamna nu dorm. Îmi refac pielea
Este reversibil procesul de îmbătrânire? DA!