Un element important în sarcină este lichidul amniotic. Nivelul acestui lichid determină dezvoltarea majorităţii organelor bebeluşului. Conform Asociaţiei Americane pentru Sarcină, deshidratarea este o cauză a nivelului scăzut de lichid amniotic, ceea ce poate determina defecte ale fătului sau chiar pierderi de sarcină.
Există teorii care susţin faptul că „greţurile” de dimineaţă ale femeii gravide sunt singurul mod prin care bebeluşul îşi “anunţă” mama că nu primeşte suficientă apă. Alte probleme de sănătate care apar din cauză că viitoarele mămici neglijează acest aspect, sunt: oboseala, umflarea mâinilor şi picioarelor, constipaţia, risc crescut de infecţii urinare, etc.
Un alt beneficiu major al apei în sarcină, este acela că ajută la absorbţia corectă şi eficientă a tuturor vitaminelor şi mineralelor pe care organismul le preia dintr-o alimentaţie sănătoasă, bazată pe multe fructe şi legume.
Mai multe detalii pe acest subiect vor fi oferite la conferinţa susţinuţă de Dr. Michel Odent pe 1 octombrie 2012 la Bucureşti. Evenimentul este organizat de MedLife alături de Leagănul Vieţii şi Asociaţia pentru Naştere Naturală şi Alăptare, cu sprijinul Chicco îi în parteneriat cu Alpha Bank, Apa Nova, Avon Baby, Dorna, Stem Sure; fiind recomandat de PRO TV – emisiunea “Ce se întâmplă doctore?”, revista “Ce se întâmplă doctore?”, şi susţinut de grupul Mediafax, The One, Gandul, Depici.ro, Sexgen.ro.