Frigărui de vită cu ciuperci

Ingrediente: bucăţi macre de vită, ciuperci medii, ardei proaspăt, sare; Ingrediente sos de castraveţi: castraveţi proaspeţi tocaţi, iaurt, usturoi, piper, sare
  • Publicat:
Frigărui de vită cu ciuperci

Ingrediente: bucăţi macre de vită, ciuperci medii, ardei proaspăt, sare

Ingrediente sos de castraveţi: castraveţi proaspeţi tocaţi, iaurt, usturoi, piper, sare

Mod de preparare:

Într-un bol mare puneţi carnea, ciupercile, ardeiul şi lăsaţi-le 20 de minute să stea împreună. Apoi le aşezaţi pe beţele de frigărui (preferabil din inox) şi le ţineţi pe grătar, la foc mediu, 7-9 minute.

Carnea de vită devine moale dacă a fost în prealabil ţinută la frigider sau dacă o ţineţi o noapte la frigider, în vin.

Frigăruile se servesc cu sos de castraveţi.

Prepararea sosului:

Castraveţii se mixează cu iaurt şi usturoi, până devin o pastă. Este o specialitate extrem de răcoroasă şi sănătoasă, dacă nu preparaţi carnea şi cu ulei.

Adaosul de ulei transformă orice grătar într-o prăjeală, deloc sănătoasă, pe care aţi fi putut s-o obţineţi şi în tigaie. Aşadar, nu stricaţi calităţile nutriţionale ale cărnii prin adaos de ulei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Porc marinat cu garnitură de porumb
Porc marinat cu garnitură de porumb
Recomandări: