Ingrediente: bucăţi macre de vită, ciuperci medii, ardei proaspăt, sare
Ingrediente sos de castraveţi: castraveţi proaspeţi tocaţi, iaurt, usturoi, piper, sare
Mod de preparare:
Într-un bol mare puneţi carnea, ciupercile, ardeiul şi lăsaţi-le 20 de minute să stea împreună. Apoi le aşezaţi pe beţele de frigărui (preferabil din inox) şi le ţineţi pe grătar, la foc mediu, 7-9 minute.
Carnea de vită devine moale dacă a fost în prealabil ţinută la frigider sau dacă o ţineţi o noapte la frigider, în vin.
Frigăruile se servesc cu sos de castraveţi.
Prepararea sosului:
Castraveţii se mixează cu iaurt şi usturoi, până devin o pastă. Este o specialitate extrem de răcoroasă şi sănătoasă, dacă nu preparaţi carnea şi cu ulei.
Adaosul de ulei transformă orice grătar într-o prăjeală, deloc sănătoasă, pe care aţi fi putut s-o obţineţi şi în tigaie. Aşadar, nu stricaţi calităţile nutriţionale ale cărnii prin adaos de ulei.