Stabileşte care este calea către sărăcie, singurătate, nefericire şi disperare… iar apoi mergi exact în sens invers. “Cum să-ţi ruinezi viaţa financiară, profesională şi sentimentală” reprezintă un puternic instrument pentru cei care vor să dea un sens existenţei lor, dar şi un avertisment real, menit să-ţi atragă atenţia să nu cazi în capcana unui comportament distructiv, care ar putea ruina viaţa oricărui om.
Shopping-ul este o formă perfect validă de exerciţiu emoţional sau fizic – indiferent că ai nevoie sau nu de ceea ce cumperi
Este plăcut să faci cumpărături. Intri într-un magazin, îi faci pe ceilalţi să stea după tine, probezi diferite articole, vezi ceva drăguţ şi cumperi. Şi te simţi o nouă persoană. Şi nu numai atât, dar ieşi şi din casă şi vezi lume nouă.
Ţine însă minte câteva aspecte suplimentare pentru care shopping-ul este benefic:
-Articolele cumpărate din diverse magazine au o anumită valoare şi un anumit preţ, dar cele cumpărate de la solduri, cu discounturi mari, sunt gratuite.
-Hainele cu etichete la modă sunt de departe mai bune decât cele ce reprezintă branduri generice – chiar dacă arată exact la fel şi sunt făcute din materiale identice. Iar hainele de firmă cumpărate din magazinele cu discounturi nici nu ar trebui să fie luate în considerare. Doar hainele pe care le cumperi cu preţ întreg merită să fie luate în calcul.
-Nu încerca să te gândeşti dacă într-adevăr ai nevoie vreodată de articolele pe care dai banii. Dacă îţi place ceva şi ţi se potriveşte, înseamnă că ai nevoie de acel lucru şi trebuie să-l cumperi. Vândut!
Convinge-te că eşti centrul Universului
Recunoaşte: tu eşti singurul care contează în orice circumstanţe. Adevărul este că Dumnezeu a plecat în vacanţă şi a lăsat totul pe umerii tăi. Şi ce dacă, după o vreme, nimeni nu va mai dori să-ţi vorbească?
Asta nu e decât o dovadă că sunt toţi nişte nemernici. Şi apropo, are nevoie o zeitate pământeană de cineva cu care să mai schimbe o vorbă? Tu primezi şi nu te vei linişti până când toată lumea va înţelege, în sfârşit, acest lucru.
Relaţiile sentimentale nu sunt parteneriate – sunt relaţii de tip stăpân-servitor, în care tu eşti stăpânul(a)
Nu eşti obligat(ă) să restitui tot ce ai primit de la o relaţie, dar, în schimb, trebuie să oferi foarte puţin şi să prezinţi suficient interes ca să primeşti daruri, atenţie şi iubire.
Imaginează-ţi relaţia dintre un stăpân şi un sclav din vechiul Sud – şi ai modelul de relaţie pe care ar trebui să o ai. Primeşti iubire şi în schimb oferi posibilitatea de a fi iubită. Primeşti cadouri şi oferi oportunitatea de a primi cadouri. Are sens, nu crezi?
Află mai multe din cartea “Cum să-ţi ruinezi viaţa financiară, profesională şi sentimentală” de Ben Stein, Editura Amaltea, 220 pag., 19 lei