Nu evitaţi alimentele cu amidon în dietă, precum cartofii, pâinea şi porumbul! Acestea vă protejează colonul şi vă scad masa grasă din corp dacă sunt preparate corect.
Cartofii, pâinea şi porumbul sunt alimente ideale pentru creier, perfecte şi în curele de slăbire. Însă pot constitui o problemă pentru organism dacă nu sunt preparate corect. Aceasta din cauza conţinutului de amidon care se descompune în glucoză prin preparare termică. Se numeşte amidon solubil, se găseşte în pâinea albă, orezul alb, cartofi prăjiţi, paste din făină albă, iar transformarea în glucoza care este absorbită de pancreas duce la îngrăşare.
Însă aceste produse, preparate corect, conţin şi amidon rezistent. Aceasta este prezent în cartofii copţi în coajă, în pastele din grâu dur, în mămăligă, dar şi în banane, mere şi pere.
Amidonul rezistent trebuie consumat zilnic pentru o activitate cerebrală optimă. Este necesar dacă vreţi să scădeţi în greutate şi să preveniţi alte depuneri inestetice. Simultan, beneficiaţi şi de protecţie împotriva cancerului de colon.
Aşadar, iată ce nu trebuie să vă lipsească zilnic din meniuri. O salată orientală cu legume şi cartofi reci este o specialitate ideală pentru o siluetă de vis. Sau zilnic consumaţi 200 de grame de paste din grâu dur integral sau 200 de grame de mămăligă făcută din mălai negrişat sau 200 de grame de pâine integrală. În plus, includeţi zilnic în dietă o banană, un măr sau o pară.
Citeşte şi: Cele mai bune trei sfaturi pentru slăbit