Ingrediente: un sfert de ceaşcă de apă, jumătate de ceaşcă de zahăr brun, 3 mere, 2 linguri de unt, miere, 3 ouă, 3 ceşti de făină, o lingură de ghimbir pisat, scorţişoară, o linguriţă bicarbonat de sodiu, alune coapte şi măcinate.
Mod de preparare: Într-o tigaie, ţineţi pe foc zahărul brun cu apa timp de 5 minute. Amestecaţi doar când zahărul începe să se caramelizeze. Merele se taie în patru şi se pun în caramelul din tigaie timp de 4 minute. Într-un bol, mixaţi untul, zahărul brun la viteză mare.
Adăugaţi ouăle şi feliile de măr la sfârşit. Într-un alt bol, puneţi făină, ghimbir, scortişoară, alunele tocate şi praful de copt. Jumătate din amestec se toarnă peste ouă. Mixaţi din nou, apoi puneţi făina rămasă.
Se ţine apoi la copt timp de 45 de minute. Scoateţi de la cuptor, lăsaţi să se răcească şi ungeţi apoi cu miere. Se serveşte rece. Din aceste cantităţi ies 10 felii de desert.