40 de Centre de consiliere şi asistenţă gratuită pentru persoanele cu autism şi-au început activitatea

În cadrul proiectului “Şi ei trebuie să aibă o şansă!”, desfăşurat de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Direcţia Protecţia Copilului şi cu Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România, au fost înfiinţate, în ţară, 40 de "Centre de consiliere şi asistenţă" pentru persoanele cu autism şi familiile lor.
  • Publicat:
40 de Centre de consiliere şi asistenţă gratuită pentru persoanele cu autism şi-au început activitatea

În cadrul proiectului “Şi ei trebuie să aibă o şansă!”, desfăşurat de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Direcţia Protecţia Copilului şi cu Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România, au fost  înfiinţate, în ţară, 40 de „Centre de consiliere şi asistenţă” pentru persoanele cu autism şi familiile lor.

În acest moment, în Centre lucrează 120 de specialişti instruiţi în intervenţii terapeutice pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist (TSA), dar şi în consilierea familiilor acestora.

Programul şi-a propus să pună bazele unei reţele de servicii gratuite, la nivel naţional, cu personal instruit, servicii care să fie accesibile oricărei familii care se confruntă cu autismul.

Adresele celor 40 de Centre aflate în 35 de judeţe ale ţării şi în Bucureşti sunt disponibile pe site-ul www.autism.raa.ro, secţiunea Servicii.

Proiectul “Şi ei trebuie să aibă o şansă!” a avut o importantă componentă de formare,  în prima parte de desfăşurare fiind instruiţi 588 de psihologi, psihoterapeuţi şi psihopedagogi, fie în intervenţii terapeutice pentru persoanele cu autism, fie in monitorizarea eficienţei activităţii de recuperare a persoanelor cu autism.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News