Dacă tot anul v-aţi abţinut să consumaţi ciocolată de teama caloriilor, de Crăciun e posibil să vă permiteţi o prăjitură cu ciocolată. Chiar cu foarte multă ciocolată. Descoperim împreună una dintre cele mai delicioase şi mai sănătoase reţete, care vă fereşte şi de infecţiile de sezon.
Ciocolata este un aliat al sistemului imunitar! Iar aceasta nu este o reclamă. Ciocolata adevărată se face din masă de cacao şi puţin zahăr. Recomandat este 75% masă de cacao. Aceasta are un conţinut optim de vitamine antioxidante – A, D şi E – care construiesc sistemul imunitar.
Spre exemplu, dacă sunteţi vegetarieni, ar fi mai mult decât recomandat să consumaţi 5-6 porţii pe lună de ciocolată veritabilă.
Aceasta deoarece, în 29 de zile, toate celulele sistemului imunitar se schimbă şi, pentru reconstrucţie, organismul are nevoie atât de proteine cât şi de vitaminele liposolubile. V-am convins că aveţi nevoi de ciocolată? Dar de cea veritabilă, nu de un amestec de grăsimi hidrogenate, zahăr şi coloranţi.
Dacă vreţi să mai daţi o mână de ajutor sistemului imunitar, într-o ciocolată adăugaţi şi fructe de pădure decongelate. Acestea păstrează 80% din nutrienţii fructelor proaspete. Sunt cele mai bune fructe din lume şi în topul 10 al celor mai hrănitoare alimente. În plus, am fost construiţi genetic să consumăm preponderent fructe din pădure, deci le vom folosi în cel mai eficient mod cu putinţă.
Citeşte şi: Ciocolată din suc de fructe
Tort cu ciocolată şi fructe de pădure