În bucătărie miroase a Crăciun

Cât timp vă petreceţi în bucătărie de Crăciun? Cel puţin o zi plină, dacă nu apelaţi la firme de catering pentru masa festivă. Aşadar, să fie sărbătoare şi în această cameră atât de utilizată.
  • Publicat:
În bucătărie miroase a Crăciun

Cât timp vă petreceţi în bucătărie de Crăciun? Cel puţin o zi plină, dacă nu apelaţi la firme de catering pentru masa festivă. Aşadar, să fie sărbătoare şi în această cameră atât de utilizată.
 
Ce-ar fi ca în prag de sărbătoare să începeţi decorarea casei cu locul în care de obicei se strânge toată familia. Este vorba de bucătărie, spaţiul care înseamnă în primul rând muncă. În al doilea rând, nimeni n-ar trebui să se supere dacă e trimis la… cratiţă. Şi aceasta pentru că mâncarea pregătită presupune sau ar trebui să presupună cunoştinţe temeinice, apoi imaginaţie.

În plus, de alegerile celui sau celei care pregăteşte mâncarea depinde, pe termen lung, sănătatea întregii familii. Aşadar, bucătăria este locul cheie din casă unde se iau cele mai importante decizii în privinţa sănătăţii unei familii. De Crăciun, stiliştii vă recomandă să nu evitaţi roşul.

Încercaţi să puneţi la geamuri perdele roşii sau o combinaţie de pătrăţele albe cu roşu. Cănile ar putea să fie tematice, la fel şi şerveţelele şi de fapt întreaga veselă. Măcar de Crăciun lăsaţi la discreţie un platou mare cu prăjituri, preparate în casă, de preferinţă cu scorţişoară, ca să fie în tematica Crăciunului. Şi nu doar pentru aspect, ci şi pentru miros.

Şi pe toată perioada festivă, dacă preparaţi vin viert, lăsaţi-l să se răcească pe aragaz. În felul acesta, mirosul se menţine mai mult. Când pregătiţi mâncarea, aveţi grijă ca şi platourile să fie în tonul acestei sărbători. Există în supermarketuri fructe numite păducel. Sunt fructe de pădure mici, roşii şi care se menţin mult timp, dacă sunt ţinute la frigider.

Aşadar, pe fiecare platou cu specialităţi, cu sarmale sau friptură, presăraţi şi câteva fructe de păducel. Dau un aspect impresionant farfuriilor.

De asemenea, dacă preparaţi un desert, fie că e vorba de cozonac sau alte prăjituri, puneţi pe platouri atât crenguţe de brad, dar şi portocale uscate pe care le puteţi pregăti chiar în bucătăria personală. Tăiaţi felii subţiri de portocală şi le uscaţi pe o hârtie pergament. Hârtia nu se distruge, dar atrage rapid umezeala. Iar mirosul e năucitor.

Din supermarket puteţi cumpăra şi beţe de scorţişoară. Acestea se pun în orice pahar în care serviţi îngheţată sau fructe de pădure decongelate sau pe orice farfurie pe care puneţi prăjituri. Cu alte cuvinte, în prag de Crăciun ţineţi cont atât de aspect, dar şi de miros. O bucătărie frumos şi simplu decorată, care miroase a sărbătoare, e primul pas spre sărbători fericite.

Apropo de miros, dacă aveţi pervazuri, puneţi sticle mici, ţoluri pentru tuică pe care le găsiţi în comerţ, cât mai multe şi cu puţină esenţă de rom. Aceasta este o substanţă chimică care ar trebui evitată, dar pentru miros face toţi banii.

Indiferent de ceea ce veţi mânca şi veţi bea de Sărbători, nu uitaţi de “decoraţiunile” pentru pahare şi farfurii. Pe platouri puneţi fructe de păducel, în farfuriile cu prăjituri felii uscate de portocală, iar în paharele cu vin fiert uitaţi şi câte un băţ de scorţişoară. În felul acesta, Crăciunul arată frumos şi miroase excepţional. Aşa că îl savuraţi cu toate simţurile şi va deveni o amintire memorabilă.

După ce aţi făcut curăţenie, puneţi la ferestre perdele scurte, roşii sau roşu cu alb şi strânse în fundiţă. Sub aceasta se pot plasa 2 ghivece noi, eventual albe, pe care le umpleţi cu multe crenguţe proaspete de brad. Aceasta pentru că în bucătărie începe orice poveste, deci şi cea de Crăciun la care visează deja toată planeta. Şi pe care o trăieşte încă din plin.

Citeşte şi: Cum sa ai o casa ca in povesti, de Craciun

E bine sa iti lasi copiii sa creada in Mos Craciun?

Sfaturi utile la cumpărăturile din Târgurile de Crăciun

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandări: