După toate cocteilurile, tăriile şi alte băuturi alcolizate care au curs în timpul sărbătorilor de iarnă, a sosit timpul ca organismul să se spele, să-şi revină din lunga mahmureală. Dureri de cap, stări de ameţeală, oboseală, greaţă – toate simptomele mahurelii dispar cu puţin ajutor.
Sparanghelul este unul dintre cele mai redutabile arme împotriva mahmurelii. În 2009, cercetătorii coreeni au publicat un studiu cu privire la virtuţile plantei şi îi îndemnau pe petrecăreţi să consume câteva tulpini înainte de a bea alcool.
În felul acesta, se evită stările de rău asociate cu excesul de băuturi aloolice. Potrivit specialiştilor, aminoacizii conţinuţi de asparagus îmbunătăţesc capacitatea organismului de a descompune alcoolul băut, prevenind astfel efectele toxice ale acestuia.
Varza murată are şi ea calităţi revigorante, nu degeaba o consumă românii, ruşii şi, în general, mai toate popoarele estice după beţii. Aceasta deoarece, spun experţii, se pare că zeama de la murături are capacitatea de a reface rezerva de elecroliţi a organismului, pierdută prin deshidratarea indusă de alcool.
Starea de rău ce se instalează după ce am consumat alcool este provocată, în mare parte, din pricina deshidratării şi a pierderii nutrienţilor. Totuşi, zeama de varză murată conţine o cantitate foarte mare de sare, prin urmare nu ar trebui să exageraţi cu consumul ei.
Citeşte şi: Cum sa bei alcool inteligent
Marea Mahmureala 3 risca sa nu mai existe
Cum pot combate roşiile mahmureala?