Combate celulita cu ajutorul mezoterapiei!

Perioada Sărbătorilor s-a încheiat, preocuparea pentru sănătate şi frumuseţe revine în forţă. Iar celulita este în topul problemelor de estetică pe care le ţintesc astăzi tratamentele corporale. Mezoterapia este unul dintre acestea!
  • Publicat:
Combate celulita cu ajutorul mezoterapiei!

Perioada Sărbătorilor s-a încheiat, preocuparea pentru sănătate şi frumuseţe revine în forţă. Iar celulita este în topul problemelor de estetică pe care le ţintesc astăzi tratamentele corporale. Mezoterapia este unul dintre acestea!

 
Mezoterapia este folosită cu precădere pentru tratarea adipocitelor pe care le diluează şi pentru creşterea elasticităţii pielii. Pentru aceasta sunt injectate cantităţi foarte mici de substanţe homeopate, vitamine, aminoacizi şi enzime în stratul mijlociu al pielii, adică în mezoderm.

Substanţele utilizate (vitamine, minerale, enzime, extracte de plante, medicamente şi aminoacizi) sunt injectate cu ajutorul unei seringi sau unui pistol special cu ac foarte fin, de 4mm lungime. Substanţele sunt alese în funcţie de nevoia fiecărui pacient şi de eventualele reacţii alergice care pot să apară.

,,Pacienţii nu vor începe tratamentul încă de la primul consult, pentru că este nevoie să lăsăm timp testelor alergice să îţi definitiveze rezultatele.”, precizează Dr. Anca Doboş, medic primar dermato-venerologie.


Rezultate imediate
În medie rezultatele sunt vizibile după 2-3 şedinţe de mezoterapie. Iar rezultatele pot rezista perioade mari de timp dacă pacientul combină terapia cu exerciţiul fizic moderat şi cu o nutriţie adecvată. Cu toate acestea, mezoterapia nu opreşte îmbătrânirea, ci doar conferă strălucire pielii şi întârzie procesul de îmbătrânire.

,,Pentru celulită se recomandă o şedinţă la 7 zile, timp de o lună, apoi o şedinţă pe lună timp de încă două luni. Şedinţele variază şi în funcţie de necesităţile fiecărui organism în parte. Iar o şedinţă de mezoterapie durează în medie 30-45 de minute.

Aspectul de coajă de portocală al pielii se ameliorează încă de la primele şedinţe, însă sunt necesare mai multe şedinţe pentru a obţine rezultate de durată.”, spune Dr. Anca Doboş, medic primar dermato-venerologie. Injectarea acestor substanţe poate fi realizată oriunde pe corp. În cazul celulitei cele mai frecvente zone afectate sunt abdomenul, coapsele, fesele şi braţele.

 
Riscuri egale cu zero
Mezoterapia are riscuri minime, iar efectele adverse sunt reduse. Pot apărea mici vânătăi, echimoze sau chiar hematoame minore în zonele cu laxitate, roşeaţă, durere locală, senzaţii de arsură, mâncărime sau pur şi simplu o reacţie alergică minoră locală.

,,Recuperarea este imediată. Nu sunt necesare bandaje sau pansamente. Însă, trebuie să avem grijă ca în primele 6-8 ore de la intervenţie să evităm duşurile fierbinţi şi hainele strânse în jurul zonei tratate. De asemenea, nu sunt recomandate exerciţiile fizice în primele 48 de ore de la efectuarea tratamentului.”, adaugă Dr. Anca Doboş, medic primar dermato-venerologie.

Tratamentul este contraindicat femeilor gravide, persoanelor care suferă de diabet sau de afecţiuni ale inimii.

Citeşte şi: Slăbirea, faza de platou

Terapiile injectabile în medicina estetică, între prezent şi viitor

Mezoterapia ne scapa de celulita

 

Urmărește CSID.ro pe Google News