Ceai verde pentru sănătate şi slăbire

Ceaiul verde conţine numeroşi compuşi chimici naturali denumiţi polifenoli. Aceştia sunt antioxidanţi puternici care protejează împotriva cancerului şi a bolii cardiace, reduc riscul de atac cerebral, luptă împotriva cariilor şi a gingivitei, stimulează imunitatea şi încă multe altele.
  • Publicat:
Ceai verde pentru sănătate şi slăbire

Ceaiul verde conţine numeroşi compuşi chimici naturali denumiţi polifenoli. Aceştia sunt antioxidanţi puternici care protejează împotriva cancerului şi a bolii cardiace, reduc riscul de atac cerebral, luptă împotriva cariilor şi a gingivitei, stimulează imunitatea şi încă multe altele.

Dr. Lester A. Mitscher şi Victoria Dolby Toews susţin că, bând zilnic 3 până la 5 ceşti de ceai, te poţi bucura nu numai de un beneficiu pentru sănătate, ci şi de efectul calmant al ceaiului verde.

Puţine plante au o istorie atât de lungă şi de impresionantă precum cea a ceaiului verde. Cu mai bine de 4.000 de ani în urmă, s-a crezut că ceaiul are proprietăţi vindecătoare, iar oamenii de ştiinţă confirmă astăzi prin numerose studii că acele convingeri chiar erau întemeiate.

Ceaiul verde arma secretă pentru scăderea în greutate

Orice scădere în greutate de succes pe termen lung rezultă în principal din mâncare mai puţină şi din arderea mai multor calorii.

O ceaşcă de ceai (fără zahăr sau lapte) furnizează numai 4 calorii, iar acest lucru cu siguranţă face ca această băutură să fie permisă în  orice cură de slăbire. Specialiştii în nutriţie au emis ipoteza că ceaiul verde reduce rata de absorbţie a carbohidraţilor, fără a pune organismul în pericol de malnutriţie.

Unul dintre modurile prin care ceaiul verde susţine eforturile de slăbire este stimularea uşoară a vitezei de ardere a caloriilor din corp. Această creştere de 3 sau de 4% în consumul de energie nu face din ceai o pilulă-minune de slăbit, dar le dă persoanelor care ţin diete o stimulare suplimentară care să le ţină motivate. Cert este că, ceaiul verde este un mod extraordinar de a începe sau de a încheia aproape orice masă.

Ceaiul verde conţine numeroşi compuşi chimici naturali denumiţi polifenoli. Aceştia sunt antioxidanţi puternici care protejează împotriva cancerului şi a bolii cardiace, reduc riscul de atac cerebral, luptă împotriva cariilor şi a gingivitei, stimulează imunitatea şi încă multe altele.

Alte întrebuinţări ale ceaiului verde

Ingerarea ceaiului verde nu este singurul mod prin care poţi beneficia de această plantă. De exemplu, spălarea feţei cu ceai călduţ poate purifica pielea, în special în cazurile minore de acnee şi de erupţii. Ceaiul verde acţionează şi ca un dezinfectant în cazurile de vătămări minore ale pielii. Poate juca însă şi alte roluri interesante în bucătărie.

Se poate realiza un efect unic dacă ceaiul este folosit la prepararea ouălor fierte tari. Mai întâi, fierbe ouăle în apă, apoi crapă coaja acestora, adaugă din belşug frunze de ceai în apă şi dă din nou apa în clocot. După ce s-au răcit ouăle, curăţă-le de coajă şi taie-le felii pentru a-ţi dezvălui coloritul şi aroma unice.

Alte întrebuinţări? După ce au fost uscate la soare, frunzele de ceai pot fi utilizate pentru a umple pernele. În China, aceste perne sunt renumite pentru că oferă un somn excelent.

“Cartea ceaiului verde. > confirmat ştiinţific” de Dr. Lester A. Mitscher şi Victoria Dolby Toews, Editura Curtea veche, 256 pag., 24 lei


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult