Asta în timp ce consumul de cafea este legat de un risc mai scăzut de a suferi de depresie. Studiul experţilor a luat în calcul 263.925 oameni cu vârste între 50 şi 71 de ani. Între 1995 şi 1996 le-a fost monitorizat consumul de sucuri, ceai şi cafea.
După 10 ani, cercetătorii s-au interesat care au fost participanţii care au căzut în depresii din anul 2000 încoace. 11.311 cazuri. Au urmat concluziile – oamenii care au consumat mai mult de 4 doze de suc pe zi au avut riscuri cu 30% mai mari de a dezvolta o depresie, faţă de cei care nu consumau sucuri deloc.
Cei care au consumat 4 cafele pe zi au avut un risc cu 10% mai mare în comparaţie cu cei care nu consumă cafea. Sfatul specialiştilor? Să renunţăm la sucuri şi băuturi îndulcite şi să le înlocuim, de pildă, cu cafele amare.