Purifică-ţi tenul cu pudră de argilă!

Iarna faţa este agresată constant de frig şi vânt. Prin urmare, îngrijirea tenului este esenţială în sezonul rece, când temperaturile scăzute, precum şi alimentaţia mai săracă în nutrienţi duc la senzaţia de încărcare şi deshidratare accentuată a pielii. Soluţia? Utilizată săptămânal în tratamente cosmetice, pudra de argilă este ideală pentru detoxifierea şi revitalizarea în profunzime a tenului.
  • Publicat:
Purifică-ţi tenul cu pudră de argilă!

 

Iarna faţa este agresată constant de frig şi vânt. Prin urmare, îngrijirea tenului este esenţială în sezonul rece, când temperaturile scăzute, precum şi alimentaţia mai săracă în nutrienţi duc la senzaţia de încărcare şi deshidratare accentuată a pielii.
Soluţia? Utilizată săptămânal în tratamente cosmetice, pudra de argilă este ideală pentru detoxifierea şi revitalizarea în profunzime a tenului. 
 
Cu putere de absorbţie remarcabilă, argila este un ingredient important în procesul de detoxifiere, însumând un ansamblu de proprietăţi benefice, care fac din ea un pământ viu şi miraculos.

Argila naturală pentru tratamente cosmetice are proprietăţi degresante, fiind în acelaşi timp un bun dezinfectant, dar şi un cicatrizant de excepţie, susţin experţii în frumuseţe. În plus, datorită efectului remineralizant, pielea devine mai fermă şi mai tonifiată.

Poate fi folosită cu succes în formulări cosmetice destinate tenurilor sensibile (alergice, seboreice, acneice, cuperozice, iritate şi ridate), precum şi în tratamente cosmetice naturiste, respectiv în prepararea unor măşti instant.

 
În funcţie de tipul de ten, pentru obţinerea acestora, pudra de argilă se poate amesteca cu diferite sucuri de fructe, miere de albine, ulei de măsline, iaurt, lapte, gălbenuş de ou etc.

Astfel, se recomandă combinarea pudrei de argilă cu sucuri naturale cu efect astringent, obţinute din roşii, lămâi, castraveţi, caise, portocale pentru tenurile grase, respectiv cu ingrediente cu efect hidratant şi nutritiv precum castraveţi, ţelină, lapte, miere, ulei de măsline, gălbenuş de ou pentru tenurile normale şi uscate.

Pentru tratarea acneei se realizează un amestec din pudră de argilă cu apă potabilă (nu se va folosi apă minerală), obţinându-se astfel o pastă consistentă, uşor de aplicat. Tratamentul se face în cure de câte 7 zile, după care se continuă de 2 ori pe săptămână până la vindecare.

De unde achiziţionezi un astfel de produs? Din farmacii, magazine tradiţionale, precum şi de la cele on-line.

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult