Îngrijeşte-ţi tenul şi vei întineri!

Tenul curat respiră, are un aspect suplu şi luminos şi este pregătit pentru a beneficia de avantajele cremelor de zi sau de noapte. Oferta este generoasă – există loţiuni demachiante pentru ochi şi pentru toate tipurile de ten, săpunuri, creme şi apă micelară. Identifică produsul de curăţare ideal şi aplică-l inteligent!
  • Publicat:
Îngrijeşte-ţi tenul şi vei întineri!

Tenul curat respiră, are un aspect suplu şi luminos şi este pregătit pentru a beneficia de avantajele cremelor de zi sau de noapte. Oferta este generoasă – există loţiuni demachiante pentru ochi şi pentru toate tipurile de ten, săpunuri, creme şi apă micelară. Identifică produsul de curăţare ideal şi aplică-l inteligent!

Tenul trebuie demachiat şi îngrijit toată viaţa. În copilărie tenul este normal şi ideal, are o textură satinată, frumoasă. Cei mici au nevoie doar de o curăţare simplă cu săpun din ulei de palmier sau glicerină.

La pubertate pielea trece printr-o tranziţie specifică, au loc în organism schimbări hormonale fireşti care de multe ori au un ecou neplăcut pe suprafaţa tenului şi a pielii în general.

Prin urmare, în adolescenţă, când se configurează tipul de ten al viitorului adult, există o sensibilitate crescută a pielii şi o predispoziţie pentru apariţia acneei, iritaţiilor. Ideale sunt produsele specifice vârstei – se găsesc game de îngrijire speciale, complete, cu săpunuri spumante sau cremoase, loţiuni tonice şi creme.

Dacă tenul nu va reacţiona bine, produsul se schimbă imediat şi trebuie luat în calcul faptul că nimic nu apare pe piele întâmplător: pielea răspunde la stimuli, este o carte de vizită şi un barometru pentru sănătatea organismului.

Pe măsură ce avansăm în vârstă aspectul pielii se modifică, metabolismul încetineşte, încep pierderile de colagen şi tonusul scade.

Produse specifice de îngrijire

În primul rând, trebuie să-i oferim tenului ce nu are, dar şi ce are deja, susţin experţii în frumuseţe. În cazul tenului gras o degresare dură va stimula şi mai mult secreţiile de sebuum de aceea ideale sunt loţiunile demachiante destinate tenului gras-seboreic. Loţiunile tonice sunt pentru ten sensibil.
 

Tenul uscat are nevoie de hidratare şi de o suplimentare a unui mediu non-gras: se vor folosi loţiuni hidratante de curăţare şi produse care conţin vitamine uleioase. Atenţie! Tenul mixt are nevoie de o atenţie deosebită pentru a curăţa bine zona cu pori mai activi (zona T) şi pentru a hidrata întreaga suprafaţă a tenului.
 

Tenul matur are nevoie de loţiuni emoliente, hidratante, hrănitoare, dacă este posibil cu ingrediente active de regenerare celulară. Tenul acneic poate fi spălat cu săpunuri speciale însă ar trebui folosit un ceai călduţ calmant (de cimbru) sau apă plată, recomandă specialiştii. Dacă eşti însă indecisă în alegerea demachiantului perfect, te poţi orienta către apa micelară, un produs relativ nou.

Are putere de curăţare rapidă şi este bine tolerată de toate tipurile de ten. În timpul sarcinii însă, tenul trebuie observat îndeaproape. Pielea poate arăta perfect, se poate irita uşor sau se poate pigmenta inestetic. De 2-3 ori pe săptămână ar trebui aplicate gomaje şi măşti naturale din fructe de sezon şi scorţişoară, uleiuri cu vitaminele A, E sau extract de Aloe Vera, primula, floare de colţ, cimbru.

Instrumente de curăţare

Dischetele de vată sunt perfecte pentru demachierea ochilor, pleoapele de masează uşor şi circular până se îndepărtează perfect machiajul. O metodă ideală pentru demachierea tenului este masarea cu demachiant cu mâinile curate şi ştergerea cu şerveţele fine.

Sigur există diferite accesorii pentru procesul de curăţare al tenului de la ped-urile umede folosite în cosmetică până la periile de masat faţa, bureţi din latex sau loofa, prosoape fine din bumbac sau şerveţele demachiante (ideale pentru vacanţă).

Jocul de-a cosmeticiana

Colaborarea cu o cosmeticiană trebuie să fie constantă şi constructivă. Tenul are nevoie de o curăţare avansată cel puţin o dată pe lună şi de o îngrijire constantă, zilnică. Cosmeticiana va face o grilă de tratament pentru cabinet şi una de îngrijire pentru acasă. Ai însă obligaţia de a respecta grila prescrisă de cosmeticiană fără a intra pe teritoriul acesteia.

Multe doamne şi domniţe au tendinţa de a se trata şi empiric, acasă. Atenţie! Dilatarea porilor se poate face la cald sau la rece după care trebuie efectuată o extracţie, un masaj uşor, relaxant, după care porii astfel trataţi se închid şi tenul are un aspect curat şi sănătos.

5 paşi pentru un aspect sănătos şi luminos

 

·    Este esenţial să-ţi cunoşti tipul de ten, gradul de sensibilitate al pielii şi timpul pe care-l poţi dedica unei îngrijiri minimale.

 

·   Dimineaţa, tenul are nevoie de un lapte demachiant şi de o loţiune tonică, iar seara se va suplimenta cu un produs pentru demachierea ochilor. Ideale sunt produsele bifazice care elimină perfect machiajul ochilor şi mai ales mascara.

 

·   Fardurile profesionale trebuie îndepărtate cu o vaselină specială pentru demachiere. Cu acest produs (folosit generos) se masează întreaga suprafaţă a tenului şi se îndepărtează cu şerveţele fine.

 

·   Foloseşte loţiunea tonică! Are rolul de a finaliza orice tip de demachiere, hidratează, curăţă şi tonifică.

 

·   Revigorează-ţi faţa cu masca potrivită! Pentru ten uscat aplică o mască hidratantă, pentru ten gras o mască cu argilă, pentru acnee ideală este o mască pe bază de sulf.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult