Primăvara nu vine doar cu un mărţişor, ci cu multe schimbări. Primele pot fi făcute chiar în locuinţa personală unde puteţi să vă folosiţi la maximum imaginaţia şi să concepeţi diverse aranjamente. Dar pentru că bugetul trebuie ţinut în frâu, vă sugerăm câteva idei care înfrumuseţează rapid şi eficient orice spaţiu, iar costurile se menţin în limita decenţei financiare impuse de criză.
În mai toate magazinele, produsele care au fost la modă în sezonul rece au preţuri mici, extrem de accesibile. Aşa că atunci când vânaţi reducerile, nu ezitaţi să cumpăraţi mai multe perechi de cizme din cauciuc destinate copiilor. Mărimea să nu depăşeacă 35. Acestea pot fi plasate ulterior pe birou, pe pervaze, într-un colţ de podea, sus pe dulapuri sau lângă obiectele electrocasnice. În înteriorul lor, puneţi sticle mici, pet-ul de 0,5 litri, în care plasaţi flori după gust.
Nu neapărat cele care apar primăvara. Alături de cizmuliţe, merită aşezat un ghiveci cu florile primăverii – ghiocei, zambile, brânduşe sau orice altă floare. Schimbaţi aspectul casei şi cu multe coşuri pline cu plante de primăvară. Spre exemplu, dacă vă cumpăraţi bulbi de zambile şi îi plantaţi într-un ghiveci ţinut în casă, aceştia vor răsări imediat.
Aspectul casei poate fi îmbunătăţit simţitor şi cu ajutorul câtorva elemente de culoare verde-crud. Este vorba de pernuţe, perdele sau fructe plasate discret în casă. Când faceţi aceste retuşuri, nu uitaţi nici de baie. Alegeţi prosoape roz, galbene sau verzi, pentru un plus de prospeţime. Direct pe gresie, plasaţi vaze pătrate din sticlă groasă, rezistentă, pline nu cu flori, ci cu frunze pe care le luaţi tot de la florărie.
Sau rupeţi câteva crenguţe de la un pom. Acestea vor înflori la căldură şi în umezeală. Iar ca să vă apropiaţi şi mai mult de natură, săpunul ar putea să nu mai stea într-o săpunieră de plastic sau din inox, ci pe o piatră de dimensiuni mari, poroasă. Şi astfel, aspectul casei se poate schimba radical, doar prin câteva artificii.
Primăvara se continuă în… balcon
Nu uitaţi nici de balcon, atunci când vreţi să faceţi schimbări în locuinţă şi o pregătiţi pentru sezonul cald. Balconul poate adăposti cu succes o măsuţă şi câteva scaune colorate, de grădină. Există şi variante mici de mobilier, care pot fi plasate doar pentru decor, nu neapărat pentru folosinţă.
Dacă vă cumpăraţi astfel de obiecte, sfatul experţilor în decoraţiuni este să le umpleţi cu ghivece cu flori. Puneţi ghivecele atât pe masă, cât şi pe scaune, dacă ştiţi sigur că nu le veţi folosi. Balconul va avea un look fresh, primăvăratic. Tot acest spaţiu poate fi decorat cu câteva cutii destinate păsărilor. Nu trebuie să cumpăraţi neapărat şi… locuitoarele.
Tot pe balcon puteţi pune, doar pentru decor, o umbrelă supradimensionată, o băncuţă din lemn şi un coş supradimensionat, care poate fi umplut cu pernuţe în culori vii.
Florile vii se pot plasa pe orice obiect. Alegeţi în acest sens o stopitoare, farfurii adânci, vase din lut de dimensiuni mai mari. Dacă aveţi un coş de gunoi din oţel (destinat birourilor în general), plasaţi înăuntru o vază sau mai multe pline de crenguţe care vor înflori într-un timp scurt. În felul acesta, toată casa miroase a primăvară.