Diverse studii au pus în vedere de-a lungul timpului tuturor femeilor să consume legume colorate pentru a scădea riscul de cancer mamar.
Deşi salatele bogate nu garantează faptul că teribile boala nu va apărea niciodată, există voci medicale de prestigiu care insistă asupra respectării recomadărilor privind alimentaţia, un factor cu pondere majoră în declanşarea/prevenirea maladiilor grave.
Ultima cercetare vine din partea specialiştilor de la Universitatea de Medicină de la Harvard, care au luat în calcul obiceiurile alimentare a 3000 de femei care sufereau de cancer şi a 4000 de femei sănătoase.
Cele care consumau multe vegetale colorate aveau un risc mai mic de cancer datorită conţinutului de carotenoizi prezent în legume şi fructe. Astfel, morcovii, roşiile, dovleacul şi grepfrutul excelează la capitolul “elemente nutritive benefice” de aceea nu ar trebuie să treaca nici o zi fără ca ele mâncate din belşug.
Consumate proaspete, în salate sau la gustare, la cuptor alături de alte legume sau în sucuri proaspete, legumele şi fructele intens colorate nu îngraşă, uşurează digestia şi vin la pachet cu multe vitamine şi minerale.