Ingrediente:
3 kg măruntaie de miel
prapure de miel
2 cepe albe
3 – 4 fire de ceapă verde
4 – 5 ouă fierte
4 ouă crude
Verdeaţă (2 legături de pătrunjel, 2 legături de mărar – aici puteţi varia în funcţie de preferinţe)
pâine înmiuată în lapte
sare
piper
ulei rezistent la temperaturi înalte
Mod de preparare:
Măruntaiele se spală, se taie bucăţi şi se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, se dau prin maşina de tocat carne (sau se toacă mărunt cu ajutorul unui cuţit). Între timp, se căleşte ceapa albă şi se toacă verdeaţa, inclusiv ceapa verde. După ce măruntaiele au fost date prin maşina de tocat obţinându-se astfel o pastă, se amestecă cu verdeaţa, ceapa verde, ceapa călită, ouăle crude şi pâinea înmuiată în lapte (aceasta va face drobul mai pufos).
Prapurele se spală şi se lasă puţin într-un vas cu apă călduţă pentru a se desface şi a se curăţa de sânge. Apoi, în funcţie de mărimea şi forma tăvilor de care dispuneţi, ungeţi-le cu unt, aşezaţi prapurele, apoi compoziţia cu măruntaie. La mijlocul acesteia, infigeţi ouăle fierte sau, dacă preferaţi, tăiaţi-le pe lung şi aşezaţi-le decorativ deasupra drobului. Apoi acoperiţi totul cu prapurele, ungeţi cu grăsime şi puneţi-l la cuptor.
În 30 de minute ar trebui să fie gata. Poftă bună!