Ingrediente: ¾ ceaşcă zahăr, 2 ouă, 2 linguri bicarbonat, 1/2 linguriţă de sare, o ceaşcă de lapte, 1/3 ceaşcă de cacao, 2 ceşti de făină, o ceaşcă de ulei de palmier nehidrogenat, cireşe fără sâmburi
Mod de preparare: Combinaţia dintre ciocolată şi cireşe este deliciul maxim pentru mulţi dintre noi. Pe lângă fructele în stare proaspătă, pe care puteţi să le consumaţi în cantităţi de până la 500 de grame pe zi, o prăjitură nu a făcut rău nimănui.
Încălziţi cuptorul la 160 de grade Celsius. Mixaţi într-un bol uleiul nehidrogenat de palmier cu zahărul până se face o pastă. Introduceţi pe rând ouăle. În alt bol, mixaţi făină, cacao şi bicarbonat alimentar, o substanţă de creştere fără efecte adverse.
Peste această combinaţie turnaţi amestecul cu zahăr şi mixaţi lent, apoi laptele. La final, puneţi jumătăţile de cireşe şi amestecaţi-le 10 secunde. Se lasă la dospit timp de 10 minute, apoi umpleţi formele de brioşe.
Pe piaţă găsiţi forme de brioşe din ceramică rezistentă la cuptor. E un material premium. Brioşele se lasă aproximativ 20 de minute la copt.