Cea mai grea alegere pentru o femeie: implanturi anatomice sau rotunde?

Cea mai mare dilemă a unei femei atunci când păşeşte în cabinetul chirurgului estetician este legată de forma implantului: implant anatomic sau rotund.
  • Publicat:
Cea mai grea alegere pentru o femeie: implanturi anatomice sau rotunde?

Cea mai mare dilemă a unei femei atunci când păşeşte în cabinetul chirurgului estetician este legată de forma implantului: implant anatomic sau rotund.

“Atunci când chirurgul estetician stabileşte împreună cu pacienta ce formă de implant i se potriveşte este extrem de important să fie explicate atât plusurile cât şi minusurile fiecăruia. Fiecare pacientă este unică, iar constituţia fizică şi caracteristicile ţesuturilor trebuie să fie extrem de minuţios analizate pentru obţinerea unui rezultat optim.

La ora actuală, implantele diferă în funcţie de formă (rotunde sau anatomice) şi de conţinut (ser fiziologic, gel siliconic cu diverse densităţi, implante mixte, etc). Forma, volumul şi conţinutul implantelor, sunt esenţiale în obţinerea rezultatului dorit.”, a specificat chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

Anatomic  vs. rotund

Forma implantul mamar este aleasă în funcţie de criteriile esenţiale legate de calitatea părţilor moi ale sânului (piele şi ţesut glandular), înălţime, greutate, circumferinţa toracelui, dar mai ales de aşteptările pacientei de după operaţia de mărire a sânilor.

“Nu există un trend legat de forma implantelor, ci mai degrabă există similitudini legate de imaginea de ansamblu pe care fiecare doreşte să o aibă după efectuarea intervenţiei. Unele femei doresc să rămână în continuare discrete în ceea ce priveşte expunerea sânilor şi optează pentru un aspect natural al acestora, altele îşi doresc să mizeze pe acest atu, nou dobândit, şi preferă o expunere mai agresivă a lor şi un aspect vizibil modificat.”, a adăugat chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos.

Implantele anatomice cunoscute şi sub denumirea de “implanturi în formă de lacrimă” conferă un aspect natural şi discret sânilor datorită faptului că în partea de sus nu au un volum atât de mare. În acelaşi timp, în cazuri speciale prezintă avantajul de a evita ridicarea sânilor. “Mai concret, dacă o pacientă are nevoie de ridicare a sânilor şi implant mamar, folosirea implantelor anatomice ajută la eliminarea intervenţiei de ridicare, însă acet lucru se stabileşte doar de către medicul estetician, în cazuri excepţionale.”, a ţinut să precizeze Silvia Stănculescu-Vasalos.

Implantele rotunde conferă sânilor o formă mult mai agresivă, deoarece au acelaşi volum atât în partea de sus cât şi în cea de jos, iar aceştia par mult mai mari şi mai plini. Pentru acest gen de implant au optat foarte multe dintre vedetele internaţionale şi autohtone: Pamela Anderson, Megan Fox, Anda Adam, Bianca Drăguşanu, Nicoleta Luciu, etc.

Asemănări şi diferenţe

Atât implantele anatomice cât şi cele rotunde prezintă risc de rotaţie, însă în cazul celor anatomice acest lucru este mult mai vizibil, deranjant şi dureros.

Implantele anatomice au o rată mică de contractură capsulară de 2-3% comparativ cu cele rotunde a căror rată de contractură este de 5%.
Pe lângă diferenţele de aspect şi volum, implantele anatomice se deosebesc de cele rotunde din punct de vedere al preţului, cele dintâi fiind puţin mai scumpe. Ambele tipuri de implant, deşi diferă ca preţ, au aceeaşi calitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”