Multe persoane evită să meargă la medic din diferite raţiuni: lipsă de timp, jenă sau pur şi simplu de lene. Tocmai din acest motiv, specialiştii în tehnologie s-au gândit să pună la punct un dispozitiv „deştept” care să ne scutească, cel puţin aparent, de necesitatea de a merge la cabinetul medicului.
Acesta poartă denumirea de Scanadu Scout şi permite citirea semnelor vitale ale corpului, transmiţându-le ulterior unui smartphone, care le va analiza şi va pune un diagnostic, funcţie de care persoana în cauză hotărăşte dacă e sau nu cazul să facă investigaţii mai amănunţite.
Dispozitivul a fost inventat de către Walter de Brouwer, specialist în lingvistică şi semiotică, părintele unui băiat care a fost nevoit să-şi petreacă peste un an de zile în spitale din cauza unui accident. În tot acest timp, de Brouwer a analizat aparatura medicală din spital şi a reuşit să pună cap la cap toate informaţiile necesare construirii unui asemenea dispozitiv inteligent, care să încorporeze peste 106 componente unice de recunoaştere şi interpretare a semnelor vitale.
În doar 10 secunde, timp în care se va ţine aparatul în dreptul frunţii, vor fi monitorizate ritmul cardiac şi cel respirator, temperatura corpului, tensiunea arterială şi se va efectua chiar şi o electrocardiogramă.
Toate aceste informaţii sunt preluate mai departe de un smartphone, care va interpreta rezultatele. Totul cu o precizie de 95% şi doar 200 de dolari.
Cu toate acestea, dispozitivul mai are nevoie de certificare din partea Food and Drug Administration (FDA) pentru a putea fi pus spre comercializare.
Sursa: ubergizmo.com