Descoperă 4 motive pentru care slăbim, dar ne îngrășăm la loc. Peste 95% dintre cei care slăbesc pun la loc kilogramele pierdute în câteva luni.
Cercetătorii au analizat mai îndeaproape acest aspect al dietelor şi au descoperit 4 cauze principale pentru care ne îngrăşăm mult mai repede decât am dat jos kilogramele nedorite.
Iată 4 motive pentru care slăbim, dar ne îngrășăm la loc.
Multe persoane adoptă cure de slăbire stricte, se privează de numeroase alimente şi, astfel, de vitamine, minerale şi grăsimi care susţin procesul metabolic. Astfel, odată ce îşi vor fi atins scopul – acela de a slăbi –, organismul lor va fi suprasolicitat de avalanşa de alimente (și calorii), iar kilogramele se vor depune rapid.
Programul încărcat, grijile financiare şi stresul de la locul de muncă pot duce la insomnie, care este un cunoscut factor de risc atât în apariţia bolilor cardiovasculare, cât şi a obezităţii, ca urmare a tendinţei de a înfuleca pe timp de noapte, în lipsa somnului.
Ce-i prea mult strică, iar acest lucru este valabil şi în cazul stresului. Cu cât ne stresăm mai mult, cu atât se eliberează cantităţi mai mari de cortizol, hormon care ne „împinge” să mâncăm mai mult şi mai nesănătos. Încercaţi tehnicile de antrenare a respiraţiei sau faceţi yoga, care vă pot ajuta să scăpaţi în mare măsură de stresul acumulat.
Afecţiunile tiroidiene, menopauza, andropauza sau dezechilibrele hormonale pot fi cauze pentru care redobândim în scurt timp kilogramele de care cu greu am scăpat. Tratamentul personalizat, recomandat de medicul specialist, şi o dietă echilibrată sunt căile de urmat în obţinerea greutăţii ideale.