Cearcăne şi pungi sub ochi – din ce cauză apar, cum le putem preveni sau trata cu remedii naturale. Află mai jos!
Această zonă a chipului reflectă de multe ori neglijenţa, stilul de viaţă haotic, nopţile nedormite, abuzul de alcool sau tutun, stresul sau chiar unele probleme de sănătate ascunse.
De aceea, este foarte important să avem grijă de aspectul nostru şi să nu neglijăm cearcănele, pentru că, aşa cum spune o vorbă din bătrâni, ochii sunt fereastra sufletului, iar ceilalţi au tendinţa să ne eticheteze aşa cum ne văd la o primă apariţie.
Desigur, pe lângă remediile naturiste pe care le puteţi încerca la voi acasă, există şi posibilitatea ca cearcănele să fie o urmare a anumitor afecţiuni sau carenţe de vitamine sau minerale şi, de ce nu, pot fi chiar moştenite genetic, cazuri în care se recomandă consultul medicului specialist pentru găsirea celei mai eficiente metode de estompare a acestor mici probleme de ordin estetic.
Cearcănele pot apărea la orice vârstă, chiar şi în adolescenţă, deşi sunt mai frecvente, e adevărat, în rândul persoanelor vâstnice.
Este foarte important masajul zilnic al zonei ochilor, în aşa fel încât pielea să nu fie agresată iar pe suprafaţa acesteia să nu rămână peste noapte urme de machiaj sau praf. Drept urmare, este recomandată demachierea în fiecare seară, înainte de culcare, cu o cremă specială şi dischete demachiante moi, care să nu agreseze în niciun fel suprafaţa pielii.
Este important de reţinut că pentru demachierea ochilor nu se va folosi niciodată o cremă foarte grasă şi nici nu se va lăsa crema, indiferent de ce tip este, pe suprafaţa ochilor pe parcursul nopţii. Cea mai potrivită cremă pentru curăţarea zonei ochilor este cea cu textură uşoară, non-grasă, care se absoarbe rapid în piele şi care poate fi cu uşurinţă îndepărtată.
În plus, este esenţial să nu aplici masca de faţă în zona sensibilă a ochilor pentru că poate subţia stratul de piele şi poate favoriza spargerea vaselor mici de sânge şi apariţia cearcănelor.
Oboseala oculară cauzată de privitul intens la monitorul calculatorului poate fi uşor îndepărtată dacă ne clătim ochii cu puţină apă călduţă, urmată de un jet de apă rece. E ca un fel de duş scoţian, numai că aplicat doar pe suprafaţa ochilor. Astfel circulaţia în zonă este îmbunătăţită iar umflăturile sunt estompate.
Iată câteva trucuri simple pentru a reduce cearcănele, pentru a da strălucire ochilor şi pentru a alunga oboseala oculară:
Suc de castravete pentru revigorare instant – aplică felii de castravete pe ochi sau stoarce-i de suc şi foloseşte o dischetă demachiantă cu care să aplici sucul obţinut în jurul ochilor.
Vei obţine în cel mai scurt timp o briză nemaipomenită şi o senzaţie excelentă de revigorare pentru ochii tăi, scrie healthline.com.
Amestecă suc de cartofi cruzi cu suc de castravete şi aplică în jurul ochilor. Vei scăpa rapid de cearcănele negricioase iar ochii nu mai au aspect “pufos”.
Pentru rezultate şi mai bune, amestecă sucul de castravete cu zeama de la o lămâie, care este bogată în vitamina C şi ajută la hrănirea pielii în profunzime.
Sucul de roşii ar putea de asemenea să te ajute în lupta cu cearcănele deoarece se pare că acesta are proprietatea de a deschide tonul pielii şi de a conferi luminozitate.
Amestecă suc de ananas cu pudră de turmeric şi aplică pe cearcăne iar aspectul acestora va fi mult diminuat.
Cea mai eficientă cale prin care ne putem feri de apariţia cearcănelor este să urmăm un regim alimentar echilibrat din punct de vedere nutriţional, care să includă fructe şi legume proaspete, lactate, fasole, linte şi cereale integrale.
De asemenea, exerciţiile fizice, laolaltă cu tehnicile de respiraţie profundă, ajută la o mai bună circulaţie a sângelui, oxigenează creierul şi ţin sub control nivelul de stres. Somnul şi relaxarea sunt alte 2 componente de bază în prevenirea îmbătrânirii premature a pielii şi a reducerii riscului multor probleme de sănătate.
De asemenea, ţine cont de câteva reguli de bază: