Ce poţi face când „tentaţiile” te-au făcut să te abaţi de la dieta pe care o ţineai

Uneori, deşi ţii o dietă care te ajută să fii în formă, când mergi la petreceri, picnicuri sau evenimente bogate în gustări delicioase se întâmplă să calci strâmb şi să guşti şi din alimente interzise (cum ar fi cartofii prăjiţi, produsele de patiserie sau un hamburger). Iată cum poţi să treci peste mica „scăpare“.
  • Publicat:
Ce poţi face când

Uneori, deşi ţii o dietă care te ajută să fii în formă, când mergi la petreceri, picnicuri sau evenimente bogate în gustări delicioase se întâmplă să calci strâmb şi să guşti şi din alimente interzise (cum ar fi cartofii prăjiţi, produse de patiserie sau un hamburger). Iată cum poţi să treci peste mica „scăpare“.

Relaxează-te

Vestea bună e că o gustare  nu îţi ruinează întreg planul alimentar. „Nimeni nu e perfect, dar asta nu trebuie să ne permită să continuăm cu acest răsfăţ“, spune Rebecca S. Reeves, doctor şi asistent professor la Baylor College of Medicine,Houston. „Majoritatea persoanelor mănâncă peste măsură undeva între 500 şi 1,500 calorii în fiecare zi“, spune Allen Dollar, medic cardiolog la Grady Memorial Hospital, Atlanta.

Mineralele fac minuni

În mod special apelează la potasiu, pentru hidratare, şi magneziu, pentru reducerea stresului, motilitate şi un somn mai bun. Încearcă laptele de cocos şi adaugă avocado în gustarea ta înainte de a merge la culcare.

Nu uita de nutrienţi

Chiar dacă ai făcut o greşeală, nu uita să-ţi menţii un regim alimentar echilibrat. Fiecare masa principală ar trebui să conţină carbohidraţi, proteine, grăsimi şi vegetale.

Apă cu lămâie

Sigur, apa plată este perfectă, dar pentru a alunga arsurile digestive adaugă lămâie sau lime. Fereşte-te să foloseşti sare de lămâie sau alte arome şi băuturi cu lămâie.

Enzime digestive

Sunt ceea ce organismul ar trebui să elibereze atunci când mâncaţi şi beţi şi contribuie la îmbunătăţirea procesul digestiv şi la eliminarea mai rapidă a toxinelor. Odată cu înaintarea în vârstă, organsimul nostru secretă din ce în ce mai putine enzime digestive şi are nevoie de puţin ajutor după „un dezmăţ“. Pe piaţă există o serie de suplimente la care poţi apela.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Cristea
Raluca Cristea este jurnalist şi redactor al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, având drept domenii de interes pe care le acoperă sănătatea, frumuseţea şi medicina naturistă. Raluca Cristea realizează materiale de interes pentru publicul larg având drept surse specialişti de top ...
citește mai mult