Dacă te numeri printre cele care iubesc sfecla roşie, atunci înseamnă că te bucuri deja de numeroasele sale beneficii nutriţionale. Dacă nu ai testat-o până acum, îţi oferim şapte motive pentru care ar trebui să o faci.
1. Este bogată în fitonutrienţi, are efect antioxidant, antiinflamator şi detoxifiant.
2. Este o sursă bogată de vitaminele A, B şi C, magneziu, potasiu, fier, calciu, fosfor şi acid folic.
3. Sudiile au arătat că sfecla luptă împotriva cancerului, în special cel de colon, este un tonic excelent pentru ficat şi purifică sângele.
4. Sfecla roşie conţine carbohidraţi care se transformă în energie pentru organism, are puţine calorii şi satisface pofta de dulce.
5. Era folosita de vechii romani ca afrodisiac datorită conţinutului de bor care are o strânsă legătură cu producerea hormonilor sexuali.
6. Are în compoziţie betaină, o substanţă care este folosită în anumite tratamente pentru depresie. De asemenea conţine triptofan care relaxează şi oferă o stare de bine.
7. Nutriţioniştii folosesc sfecla roşie sau sucul acesteia pentru a testa nivelul acidului din stomac.