Ingrediente: 6 ouă (separă gălbenuşul de albuş), 3 linguri de îndulcitor (sau mai puţin, depinde ce alegi – între miere, sirop de arţar, nectar de agave, sirop de stevia, melasa), 30 gr pudră de cacao, 50 gr zmeură proaspătă sau congelată, 100 gr brânză de vaci degresată, 1-2 linguri de lapte degresat.
Mod de preparare: se încălzeşte cuptorul la 200 de grade, se bat albuşurile până se fac spumă. Amestecaţi gălbenuşurile cu două treimi din îndulcitorul folosit şi 2 gr de pudră de cacao şi adăugaţi albuşurile peste. Se toarnă 2/3 din amestec într-o tavă rotundă şi se presară din loc în loc zmeură peste care se toarnă restul de compoziţie. Se dă la cuptor pentru 18-20 de minute la foc potrivit, după care se scoate şi se lasă la rece. Restul de îndulcitor, pudra de cacao, crema de brânză şi laptele se amestecă şi se întinde peste blatul tăiat după preferinţă, în formă de triunghiuri sau ca în cazul clasicului tort.
Timp de preparare: 30 de minute
Număr porţii: 4