Merişoarele sunt acele fructe mici şi roşii care cresc în zonele răcoroase, de munte. Ne-au atras atenţia datorită antioxidanţilor şi nutrienţilor pe care le conţin.
Indiferent că le mănânci ca atare, sub formă de suc sau suplimente, beneficiile sunt cu adevărat preţioase.
Iată câteva dintre cele mai importante efecte benefice ale consumului de merişoare.
Sucul de merişoare conţine polifenoli care previn infecţiile urinare şi pătrunderea bacteriei E. Coli în pereţii uterului şi a vezicii urinare. Un pahar pe zi este suficient.
Studiile de laborator au arătat că extractul de merişoare poate preveni multiplicarea celulelor în cancerul de sân. Printre alte tipuri de cancer care poate fi prevenit este cel de colon, prostată şi plămâni.
Merişoarele ajută la scăderea nivelului colesterolul rău care ar putea sugruma pereţii arterelor. De asemenea, previn formarea plăcii pe pereţii arterelor care duce la ateroscleroză şi riscul de infarct.
Conţin acid citric şi alţi nutrienţi care previn formarea pietrelor la rinichi şi alte probleme legate de rinichi şi vezica biliară.
Consumate constant, merişoarele te pot ajuta să eviţi gingivita, cariile şi formarea plăcii dentare.
Sunt de mare ajutor în îmbunătăţirea stării de spirit alinând stresul, anxietatea şi depresia. Studiile au arătat că sunt minunate pentru creier şi pentru memorie.
Sunt de efect asupra sistemului imunitar datorită antioxidanţilor care lucrează pentru a elimina toxinele.
Merişoarele îmbunătăţesc metabolismul şi sistemul digestiv, iar asta te va ajuta să pierzi cu uşurinţă kilogramele în plus.
Antioxidanţii pe care îi conţin luptă împotriva radicalilor liberi care accelerează procesul de îmbătrânire. Nu te vor ajuta doar să arăţi mai tânără, ci şi ca organele interne să funcţioneze mai bine.
Acneea, dermatitele, psoriazisul sau eczemele pot fi tratate cu ajutorul acestora.