TOP 10 greşeli de machiaj

Află care sunt greşelile zilnice pe care le faci atunci când te machiezi. De la sprancene mult prea subtiri, la dermatograf in exces, anticearcan in strat gros sau gene cu aspect de picioare pe paianjen...Iti dezvaluim 10 astfel de greseli fatale in make-up si cum le poti evita.
  • Publicat:
TOP 10 greşeli de machiaj

LESS is MORE ar trebui să fie deviza înainte să te apuci să te machiezi.

Exact! Aceasta e regula numărul 1 în machiaj: mai puţin înseamnă mai mult!

Adică, dacă privindu-te în oglindă la finalul machiajului, observi că tenul arată ca o mască,  prea încărcat cu fond de ten şi pudră, sau că pomeţii aduc a buline roşii de bunică ori că buzele tale sunt parcă desenate un pictor cubist, înseamnă că ai făcut exces de zel.

 

Pentru un machiaj perfect ai nevoie de produse de calitate, câteva trucuri importante şi simţul măsurii.

Iată care sunt cele 10 greşeli fatale în make-up care te urâţesc:

  • Sprâncene de Cruella, prea subtiri, prea atent studiate. Trezeşte-te! Sprâncenele naturale sunt acum pe val! Dacă le-ai torturat cu penseta transformându-le în linii foarte subţiri, nu dispera, le poţi camufla cu ajutorul creioanelor şi fardurilor speciale pentru sprâncene.

    Ascute foarte bine creionul şi desenează linii scurte. Nuanţa aleasă trebuie să fie cât mai apropiată de culoarea naturală a sprâncenelor. Un contrast puternic de creion negru pe fond blond se vede foarte urât. Şi data viitoare când te mai pensezi, smulge doar firele de dedesubt, care ies mult în afara formei naturale, niciodată pe cele de deasupra.
     

  • Machiaj de seară purtat pe timpul zilei – Culorile prea închise ale machiajului specific unei seri în compania iubitului vor arăta oribil pe timp de zi. Chiar dacă, aparent, îţi place cum arată machiajul bedroom eyes, acesta nu se prea potriveşte cu ochii obosiţi şi încercănaţi, iar în lumina zilei arată dezastruos.

    Foloseşte culori deschise pentru zi, îţi vor da un aer fresh. Dacă ţi se pare că acestea sunt prea şterse, intensifică pigmenţii, umezind pensula cu care aplici fardul pe pleoape. Niciodată nu aplica fard închis pe arcadă!
     

  • Dermatograful negru pentru ochii blondelor creează un contrast prea puternic atunci când se doreşte realizarea de codiţe şi contur. Alege, în schimb, culori care să completeze nuanţa irisului. Nu folosi creion negru pentru ochii albaştri şi verzi – îţi va face privirea să pară foarte rece.
     
  • Negru cât vezi cu ochii – Dermatograful all over nu este deloc o alegere înţeleaptă, decât dacă doreşti să şochezi audienţa cu un look gothic.  Ia aminte!  Creionul khol e special creat pentru zona interioară a ochiului, deoarece nu irită ţesutul conjunctiv şi nu înroşeşte ochii. În plus, pune în evidenţă mult mai bine culoarea ochilor şi nu încarcă privirea. 
     
  • Gene de păianjen  lipite şi încărcate – reţine faptul că genele cu volum nu înseamnă gene încărcate cu jumătate de tub de mascara. Aruncă vechiul mascara, pe care ai şi uitat când l-ai cumpărat, care e încărcat de bacterii şi probabil şi foarte uscat. Genele lipite între ele, ca un pulover destrămat şi agăţat, nu arată deloc bine.

    Dacă mascara pe care o foloseşti încarcă prea tare genele, apelează la o periuţă curată, pe care să o păstrezi special pentru separarea genelor. 
     

  • Prea mult anticearcăn îţi va deforma chipul şi nu vei obţine decât un aspect urât, colorat şi pătat. De fapt, foarte puţin e de ajuns atâta timp cât e o nuanţă complementară. Adică, dacă cearcănele tale sunt vineţii, vei avea succes acoperindu-le cu un concealer cu tentă galbenă.

    Nu te aştepta ca pigmenţii din anticearcăn să fie la fel de puternici ca cei dintr-un fard de pleoape, e vorba, de fapt, despre o nuanţă foarte discretă. Când vrei să camuflezi cearcănele, ai grijă să uniformizezi bine şi în zona apropiată cearcănelor. Foloseşte un anticearcăn lichid, pentru că e mai uşor de uniformizat şi mai delicat cu pielea sensibilă de sub ochi.
     

  • Buzele-ventuze, sau conturul aplicat peste linia naturală a buzelor în culori agresive – aceasta este o greşeală imensă pe care o fac majoritatea femeilor care au buze subţiri şi cred că prin acest procedeu vor obţine un look precum al Angelinei Jolie. Însă, efectul va fi exact pe dos, iar buzele tale vor părea o zonă crepusculară, deloc seducătoare pentru bărbaţi.  

    Creionul de buze folosit pentru a desena un contur mult în afara liniei naturale a buzelor şi rujul foarte închis la culoare te dezavantajează. La fel şi culoarea care se întinde dincolo de contur. Ca să nu se întâmple acest lucru, fixează culoarea pe buze cu puţin fond de ten, pe care îl aplici sub ruj, şi alege nuanţe fructate sau neutre care să se potrivească nuanţei pielii tale. Dacă vrei să obţii mai mult volum, foloseşte puţin gloss aplicat în centrul buzei.
     

  • Fondul de ten mască – efectul de mască apare atunci când alegi o culoare prea închisă sau prea deschisă faţă de tenul tău, când nu faci treptat trecerea de la faţă la gât, când aplici prea multă cantitate sau când nu uniformizezi fondul de ten la rădăcinile firelor de păr. Însă acest efect se poate crea şi pe un ten nehidratat.

    Există şi fonduri de ten hidratante, care ajută pielea să menţină pielea hidratată mai mult timp, dar, în principiu, fondul de ten pentru tenul gras e mai pudrat şi usucă mai mult pielea. De aceea, este indicat să aplici o  cremă hidratantă pe pielea curată şi aşteaptă 10 minute înainte de a folosi fondul de ten sau pudra, deoarece acestea se vor fixa mai bine şi vor arăta mai bine mai mult timp.
     

  • Concealer în exces – să ştii că un coş nu dispare complet sub o plăpumioară de concealer. În loc să îl ascunzi punând o cantitate mare de produs, foloseşte, ca şi pentru cearcăne, culori complementare. Aplică un cub de gheaţă câteva secunde pentru a mai potoli roşeaţa şi un pic de ulei de arbore de ceai pentru a opri dezvoltarea bacteriilor.
     
  • Obrăjori de foc – prea multă culoare în obraji arată artificial, nu trebuie să fii om de ştiinţă ca să îţi dai seama de asta. Pentru un look fresh, ai nevoie, de fapt, de foarte puţin blush. Scutură bine pensula înainte de a o pune pe faţă, dacă mai trebuie mai poţi aplica apoi. Ai pus prea mult? Potoleşte-l cu pudră pentru faţă. Aplică blush-ul la final ca să îţi dai seama mai uşor de intensitatea lui.

    Ţine minte că blush-ul trebuie să fie foarte discret şi adaptat tipului tău de ten. De exemplu: tenul deschis la culoare are nevoie de un blush în nuanţe pastelate de roz deschis, piersică sau bej, tenul măsliniu suportă nuanţe de maro deschis, auriu sau culoarea migdalei iar tenul mediu acceptă, într-adevăr, nuanţele de roşu, daraplicate cu măsură.

    Nu uita că blush-ul se poate aplica şi în funcţie de culoarea hainelor tale. Dacă porţi albastru, verde, mov sau alte culori reci atunci foloseşte un blush prună, roşu, roz pastel, roşu teracotă sau roz. Dacă  porţi portocaliu, roz, piersică, roşu, verde măsliniu şi alte tonuri mai calde, atunci alege un blush tot în culori calde: auriu, roz deschis, maro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Măşti pentru faţă cu vin roşu
Măşti pentru faţă cu vin roşu