LESS is MORE ar trebui să fie deviza înainte să te apuci să te machiezi.
Exact! Aceasta e regula numărul 1 în machiaj: mai puţin înseamnă mai mult!
Adică, dacă privindu-te în oglindă la finalul machiajului, observi că tenul arată ca o mască, prea încărcat cu fond de ten şi pudră, sau că pomeţii aduc a buline roşii de bunică ori că buzele tale sunt parcă desenate un pictor cubist, înseamnă că ai făcut exces de zel.
Pentru un machiaj perfect ai nevoie de produse de calitate, câteva trucuri importante şi simţul măsurii.
Iată care sunt cele 10 greşeli fatale în make-up care te urâţesc:
Ascute foarte bine creionul şi desenează linii scurte. Nuanţa aleasă trebuie să fie cât mai apropiată de culoarea naturală a sprâncenelor. Un contrast puternic de creion negru pe fond blond se vede foarte urât. Şi data viitoare când te mai pensezi, smulge doar firele de dedesubt, care ies mult în afara formei naturale, niciodată pe cele de deasupra.
Foloseşte culori deschise pentru zi, îţi vor da un aer fresh. Dacă ţi se pare că acestea sunt prea şterse, intensifică pigmenţii, umezind pensula cu care aplici fardul pe pleoape. Niciodată nu aplica fard închis pe arcadă!
Dacă mascara pe care o foloseşti încarcă prea tare genele, apelează la o periuţă curată, pe care să o păstrezi special pentru separarea genelor.
Nu te aştepta ca pigmenţii din anticearcăn să fie la fel de puternici ca cei dintr-un fard de pleoape, e vorba, de fapt, despre o nuanţă foarte discretă. Când vrei să camuflezi cearcănele, ai grijă să uniformizezi bine şi în zona apropiată cearcănelor. Foloseşte un anticearcăn lichid, pentru că e mai uşor de uniformizat şi mai delicat cu pielea sensibilă de sub ochi.
Creionul de buze folosit pentru a desena un contur mult în afara liniei naturale a buzelor şi rujul foarte închis la culoare te dezavantajează. La fel şi culoarea care se întinde dincolo de contur. Ca să nu se întâmple acest lucru, fixează culoarea pe buze cu puţin fond de ten, pe care îl aplici sub ruj, şi alege nuanţe fructate sau neutre care să se potrivească nuanţei pielii tale. Dacă vrei să obţii mai mult volum, foloseşte puţin gloss aplicat în centrul buzei.
Există şi fonduri de ten hidratante, care ajută pielea să menţină pielea hidratată mai mult timp, dar, în principiu, fondul de ten pentru tenul gras e mai pudrat şi usucă mai mult pielea. De aceea, este indicat să aplici o cremă hidratantă pe pielea curată şi aşteaptă 10 minute înainte de a folosi fondul de ten sau pudra, deoarece acestea se vor fixa mai bine şi vor arăta mai bine mai mult timp.
Ţine minte că blush-ul trebuie să fie foarte discret şi adaptat tipului tău de ten. De exemplu: tenul deschis la culoare are nevoie de un blush în nuanţe pastelate de roz deschis, piersică sau bej, tenul măsliniu suportă nuanţe de maro deschis, auriu sau culoarea migdalei iar tenul mediu acceptă, într-adevăr, nuanţele de roşu, daraplicate cu măsură.
Nu uita că blush-ul se poate aplica şi în funcţie de culoarea hainelor tale. Dacă porţi albastru, verde, mov sau alte culori reci atunci foloseşte un blush prună, roşu, roz pastel, roşu teracotă sau roz. Dacă porţi portocaliu, roz, piersică, roşu, verde măsliniu şi alte tonuri mai calde, atunci alege un blush tot în culori calde: auriu, roz deschis, maro.