Plăcinta de legume cu cartofi dulci şi brânză este un fel de mâncare vegetarian perfect pentru perioada care urmează exceselor culinare din timpul sărbătorilor de iarnă.
Număr de porţii: 6
Ingrediente:
1 lingură de ulei vegetal
1 ceapă mare, tocată peştişori
2 morcovi mari (500 de grame), tăiaţi în cuburi
2 linguri de cimbru tocate
200 de mililitri de vin roşu
400 de grame de roşii tocate
150 de mililitri de supă de legume
410 grame de linte fiartă, din conservă
950 de grame de cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi
25 de grame de unt
100 de grame de brânză maturată cheddar, rasă
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie, se prăjeşte ceapa până devine aurie, se adaugă morcovii, se presară puţin cimbru, iar apoi se adaugă vinul, supa, roşiile şi se fierbe totul timp de 10 minute. Se adaugă lintea, se acoperă şi se mai fierbe 10 minute, până legumele devin fragede.
Se fierb cartofii dulci timp de 15 minute, se scurg de apă şi se fac piure, cu unt, sare şi piper.
Într-o tavă de plăcintă se pun legumele, se adaugă deasupra piureul de cartofi, se presară cu cimbru şi brânză (în acest moment, tava se poate sigila şi se poate congela plăcinta timp de o lună).
Cuptorul se încălzeşte la 190 de grade Celsius şi se coace plăcinta timp de 20 de minute. Se serveşte cu garnitură de broccoli.