Dacă te-ai hotărât să începi noul an prin a face schimbări şi te gândeşti în primul rând la dietă, iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţii cont pentru a obţine echilibrul în alimentaţie şi pentru ca metabolismul tău să o ia din loc iar kilogramele să dispară ca prin minune.
Nu uita: pentru a nu renunţa la jumătatea drumului fixează-ţi obiective mici care duc la atingerea scopului final.
Îţi prezentăm 6 tips-uri pe care le poţi folosi în rutina ta zilnică pentru a avea o viaţă mai sănătoasă.
1. Consumă fructe întregi în loc de suc
Sucul de fructe are un conţinut mai ridicat de zahăr şi este mai sărac în fibre. Pe de altă parte, fructele proaspete conţin mai multe fibre decât sucul şi au un conţinut de apă mai ridicat, fiind un adjuvant excelent pentru pierderea în greutate.
2. Începe ziua cu un iaurt grecesc degresat în locul produselor de patiserie
Iaurtul grecesc este un mic dejun excelent deoarece este bogat în proteine şi îţi oferă energie pe tot parcursul zilei. Poţi adăuga fructe proaspete, nuci sau seminţe pentru a completa micul dejun. Pe de altă parte, unele produsele de patiserie sunt pline de calorii şi nu sunt nutritive.
3. Alege apa plată sau filtrată în detrimentul băuturilor carbogazoase
Băuturile carbogazoase conţin zahăr şi sunt adevărate bombe calorice. De ce să bei caloriile pe care le poţi mănânca? Vei reduce sute de calorii dacă înlocuieşti băuturile carbogazoase cu apa plată. Pentru mai multă savoare, poţi adăuga suc de lămâie, portocale, castravete sau poţi folosi câteva cuburi de gheaţă aromate (se toarnă sucul preferat într-o formă pentru cuburi de gheaţă şi apoi se congelează).
4. Alege o salată proaspătă (cu sau fără dressing) în locul unui aperitiv prăjit
A-ţi începe ziua cu o salată este o modalitate foarte bună de a include legume în dieta ta zilnică. Salata şi legumele sunt bogate în vitamine, minerale, fibre şi sărace în calorii.
5. Mănâncă un covrig cu cereale integrale în locul unei chifle albe
Făcând această alegere, poţi evita cel puţin 200 de calorii. Mai mult, alimentele care au în compoziţie fibre integrale ajută la instalarea senzaţiei de saţietate.
6. Alege somonul în locul unei fripturi
Carnea roşie trebuie înlocuită cu peştele, neapărat. Somonul la grătar, de exemplu, este bogat în proteine şi Omega-3, acizi graşi pentru sănătatea inimii, şi are mai puţine grăsimi saturate decât carnea roşie.