În loc să servească cea mai importantă masă a zilei – micul dejun – femeile preferă să se machieze şi să îşi aranjeze părul. De asemenea, potrivit unui sondaj, doamnele evită să mănânce dimineaţa şi pentru că se consideră prea grăsune, iar micul dejun, în viziunea lor, contribuie la acumularea kilogramelor.
Sondajul a fost efectuat online pe un eşantion de 2.000 de persoane, pe o perioadă de 6 zile, iar la final s-a constatat că cea mai importantă masă a zilei este ignorată de una din trei femei, pentru că timpul alocat înfrumuseţării este mai important.
De asemenea, una din şase femei nu ia micul dejun din dorinţa de a pierde în greutate (condimentele, în schimb, să ştiţi că ajută).
Totodată, una din patru femei a spus că nu are timp să mănânce pentru că doarme mai mult.
Durerile abdominale, dar şi alte efecte sunt resimţite de aproape jumătate dintre femeile care sar peste micul dejun.
Două din cinci femei recunosc că le este foame în mijlocul dimineţii, 29% au spus că se simt obosite şi fără energie, iar 15% dintre femei au probleme în a se concentra.
Printre priorităţile femeilor dimineaţa se numără aranjarea părului, urmată de îngrijirea corporală şi alegerea hainelor pentru ziua respectivă.
În schimb, în cazul bărbaţilor, micul dejun ocupă un loc important pe lista priorităţilor, fiind al doilea lucru pe care îl fac dimineaţa.
„Nu există dovezi care să arate că, dacă nu iei micul dejun, vei putea pierde în greutate şi există cercetări care arată că persoanele care mănâncă dimineaţa au mai multe şanse de a avea o greutate ideală decât cele care sar peste micul dejun. Poate fi normal ca oamenii să nu simtă senzaţia de foame imediat cum se trezesc, dar este absolut în regulă să mănânce ceva în câteva ore sau să ia un mic dejun mai uşor”, a declarat nutriţionistul Azmina Govindji.
De asemenea, un studiu realizat anul trecut de cercetătorii americani a arătat că persoanele care sar peste micul dejun prezintă un risc crescut de a suferi un atac de cord. Studiul a evidenţiat că persoanele în vârstă care nu mănâncă dimineaţa sunt mult mai predispuse la a suferi un atac de cord sau să moară din cauza unei boli coronariene, comparativ cu cei care mănâncă dimineaţa.
Totodată, s-a constatat că lipsa micului dejun, precum şi mesele foarte târzii pot provoca schimbări ale metabolismului care duc la boli coronariene.