Ţi-ai instalat detectoare de fum, ai testat apa privind conţinutul de plumb, ai cumpărat un filtru de apă, iar băile au mereu săpun antibacterian şi prosoape curate în fiecare dimineaţă. Şi atunci ce altceva rămâne de făcut pentru a te proteja pe tine şi familia ta împotriva bolilor?
Destul de multe după cum se pare – în special dacă locuieşti într-o casă bine izolată, în care toxinele aerogene se pot acumula cu uşurinţă.
Nu există nici o îndoială că eşti deja conştientă de faptul că ar trebui să deschizi geamurile atunci când utilizezi solvenţi, produse puternice de curăţat sau alte substanţe chimice periculoase. Dar ar fi chiar mai bine dacă ai înlocui, oricând este posibil, aceste produse cu alternative home-made.
Persoanele care învinuiesc animalele sau polenul pentru tusea sau strănuturile pe care le prezintă nu îşi dau seama că, de fapt, aceste probleme sunt cauzate de sporii de mucegai din casele lor. Umiditatea este factorul principal care încurajează dezvoltarea mucegaiului aşadar, asigură-te că faci tot ce este posibil pentru a-l ţine la distanţă!
În general, apa de la robinet conţine clor. Acesta este un lucru bun, pentru că clorul este un excelent agenti antimicrobian. Din păcate, apa cu clor este legată de anumite afecţiuni, inclusiv cancerul vezicii urinare şi şcancerul rectal. Apa îmbuteliată devine din ce în ce mai ieftină, deci este recomandat să foloseşti cât mai puţin apa de la robinet, mai ales în ceea ce priveşte mâncarea.
Aceste creaturi microscopice se hrănesc cu celule moarte care se descompun, iar rămăşiţele lor pot declanşa alergii. Cum să scapi de aceşti dăunători pe care nici măcar nu îi vezi? Cel puţin o data pe săptămână, aspiră covoarele şi mobila tapiţată şi spală cearşafurile şi prosoapele la minim 60°. Plapuma şi cuvertura pe care nu vrei să le speli atât de des, le poţi pune doar la un program de uscare pentru, a distruge acarienii!
Sursă text: Reader’s digest, „1001 de remedii casnice”