Remedii naturale împotriva migrenelor!

Migrenele sunt caracterizate printr-o durere de cap puternică, pulsatilă, deseori acompaniată de graţă, vărsături, sensibilitate la lumină sau probleme de vedere. Doctorii nu sunt siguri în legătură cu cauzele migrenei dar cred că este vorba de dilataţia şi constricţia anormală a arterelor care furnizează sânge creierului.
  • Publicat:
Remedii naturale împotriva migrenelor!

Migrenele sunt caracterizate printr-o durere de cap puternică, pulsatilă, deseori acompaniată de graţă, vărsături, sensibilitate la lumină sau probleme de vedere.

Doctorii nu sunt siguri în legătură cu cauzele migrenei dar cred că este vorba de dilataţia şi constricţia anormală a arterelor care furnizează sânge creierului.

Problema pare să fie ereditară. Există mulţi factori declanşatori posibili, inclusiv sensibilitatea faţă de anumite alimente sau aditivi alimentari, stresul, fluctuaţiile hormonale din timpul ciclului menstrual, anticoncepţionalele, sevrajul de cofeină, schimbări ale vremii, lumina puternică sau anumite mirosuri. Totodată, se pare că migrenele sunt mai frecvente în cazul femeilor decât bărbaţilor.

Este, deci, mai uşor să preveniţi o migrenă decât să o trataţi.

Puteţi încerca următoarele metode:

  • Evitaţi alimentele care au un conţinut ridicat de tiramină, un aminoacid. Astfel de alimente “declanşatoare” includ: carnea procesată, cum ar fi mezelurile, brânza veche, alunele sau nucile.
  • Planta Tenacetum Parthenium (iarba moale) poate reduce intensitatea şi frecvenţa migrenelor. Se găseşte la plafar, sub formă de tinctură şi este recomandat să luaţi 250 ml în fiecare dimineaţă. Frunzele proaspete sunt, de asemenea, eficiente dar pot provoca ulceraţii bucale.
  • Uleiul din seminţe de in este bogat în acizi graşi esenţiali, care ajută organismul să producă mai puţine prostaglandine, substanţe chimice care determină constricţia vaselor sanguine.
  • De asemenea, un supliment cu magneziu, s-ar putea să fie de ajutor. Unele studii au raportat că simptomele au fost ameliorate prin administrarea unei doze de 200 mg pe zi. Dar, dacă alegeţi să luaţi magneziu, este recomadat să luaţi şi 500 mg de calciu – dezechilibrul dintre cele două minerale poate reduce efectele benefice.
  • Beţi o cană de ceai de rozmarin! Unele persoane susţin că este foarte eficient în calmarea migrenelor întrucât este un stimulent al circulaţiei cerebrale.
  • Deshidratarea poate fi deseori cauza durerilor de cap! Înainte de a lua orice tratament, beţi un pahar cu apă – s-ar putea să vă ajute!
  • Ceaiul negru, combinat cu câteva cuişoare uşor zdrobite, este şi el, cunoscut ca fiind benefic împotriva migrenelor. Ceaiul conţine cofeină, iar cuişoarele au proprietăţi antiinflamatorii, aşa că această băutură v-ar putea ajuta să amelioraţi durerea!
Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandări:
Băutura care îți curăță plămânii de fumul de țigară, flegmă și mucus
Băutura care îți curăță plămânii de fumul de țigară, flegmă și mucus
5 remedii naturale pentru a vindeca aftele bucale
5 remedii naturale pentru a vindeca aftele bucale