Această reţetă franţuzească, uşor de preparat, îmbină aroma orientală a ceaiului negru cu savoarea dulce-acrişoară a ananasului, ce completează rafinat gustul pieptului de raţă, pentru o cină deosebită în doi.
Număr de porţii: 4
Timp de preparare: 15 minute
Timp de coacere: 30 minute
Ingrediente
2 piepţi de raţă
un ananas
o ceaşcă de ceai negru, tare
o ceaşcă de zahăr brun
o ceaşcă de orez
3 bucăţi de unt, cât o nucă
2 două linguri de sos de soia
Mod de preparare:
Curăţaţi şi tăiaţi ananasul în felii subţiri. Rumeniţi în unt topit feliile de ananas, pe ambele părţi. Curăţaţi piepţii de raţă de piele, aşezaţi-i pe o farfurie întinsă şi turnaţi deasupra sosul de soia. Puneţi într-o tigaie sub presiune ceaiul negru, orezul şi zahărul brun şi amestecaţi uşor, lăsând ingredientele să se înăbuşe.
Adăugaţi piepţii de raţă în tigaie, peste celelalte ingrediente, acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă zece minute la foc rapid, apoi la foc mai puţin intens, timp de 20 de minute. Scoateţi piepţii de raţă din tigaie, apoi lăsaţi-i să se răcească şi tăiaţi-i în fâşii subţiri. Puneţi în fiecare farfurie feliile de ananas tăiate în două şi aranjaţi deasupra feliile de carne.
Sursa: Mediafax