Ingrediente:
Mod de preparare:
După coacere, ardeii copţi se lasă să transpire, condimentaţi cu sare şi acoperiţi, timp de cca. 30 de minute.
Între timp, se face umplutura. Într-o cratiţă mică, se pune lintea, alături de puţin ulei de măsline şi zarzavatul tăiat cubuleţe mărunte şi se acoperă cu apă sau supă de pui/vită. Roşiile, tăiate cubuleţe, se pun spre sfârşit, pentru a nu da legumelor rămase un gust crud. După aproximativ o jumătate de oră, se stinge focul şi se lasă la răcit.
Ardeii se curăţă, scoţându-se cotorul şi sâmburii (încercaţi să îi păstraţi cât mai întregi) iar apoi se umple, fiecare în parte, cu amestecul obţinut din legumele fierte.
Aşezaţi apoi ardeii într-un vas termo-rezistent, se amestecaţi 3 ouă bătute cu puţină sare, piper şi verdeaţă şi se toarnă peste ei. Se pun apoi la cuptor timp de cca. 15 minute (până se face “omleta” jur-împrejurul lor.)