E recomandat însă să limitezi aportul de sare de masă normală. Pentru că vorbim de clorură de sodiu procesată la fel de nocivă ca orice alt aliment procesat. Înţelept ar fi să nu ignorăm avertizările specialiştilor în privinţa consumului optim. În joc este propria-ţi sănătate!
Este foarte adevărat însă că sarea de mare în forma ei naturală este esenţială pentru o funcţionare celulară adecvată. Conţine oligominerale, inclusiv iod – mineral adăugat de obicei în sarea de masă, important pentru sănătatea glandei tiroide – într-o concentraţie cu disponibilitate mai mare pentru organism.
Ce semnalează pofta de sare? Această poftă poate indica o funcţionare deficitară a tiroidei şi a glandelor suprarenale. Sarea este în mod particular importantă pentru echilibrul funcţional al multor glande şi organe ale corpului. Tiroida şi suprarenalele produc hormoni care joacă un rol în reglarea nivelurilor de energie şi ajută la menţinerea greutăţii ideale. Reducerea funcţiei oricăreia dintre ele poate duce la astenie şi creştere ponderală. De aceea, specialiştii recomandă să se adauge sare de mare pură în alimentaţie, însă cu moderaţie. De asemenea, dacă medicul indică o dietă săracă în sodiu, trebuie luată serios în considerare această recomandare.