Ciorbă de miel cu tarhon – un preparat nelipsit de pe masa de Paște. Este revigorantă şi se poate acri cu borş, oțet, zeamă de lămâie sau cu măcriş, ce oferă un gust minunat ciorbei. Vezi mai jos rețeta detaliată!
Încearcă și rețeta de drob de miel.
Carnea de miel se spală foarte bine, se taie bucăţi şi se lasă o oră în apă cu 2 linguri de oţet, câteva boabe de piper și 2 foi de dafin.
Se pune apoi carnea la fiert în 4 litri de apă rece. Se lasă să fiarbă o oră la foc mic. Ai grijă să iei spuma care se formează la suprafața apei, ca să iasă limpede ciorba.
Separat se călesc în ulei, timp de 5-7 minute, morcovii dați pe răzătoarea cu ochiuri mari, ţelina, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, ceapa tocată cât mai fin, ardeiul gras cubulețe și orezul spălat bine în mai multe ape.
Se adaugă în ciorbă şi se mai lasă să fiarbă 20-30 de minute.
Se sărează și piperează după gust, se pun 2-3 ardei iuți tăiați rondele și câteva linguri din oțetul în care sunt conservați ca să acrim ciorba. Dacă folosești borș, ai grijă să-l fierbi înainte.
Se bat gălbenuşurile cu smântână peste care se toarnă treptat un polonic din supă, apoi se adaugă în oală și se mai lasă la fiert la foc mic 5-10 minute.
La final se adaugă tarhonul și se oprește focul.