Carnea se spală, se taie în bucăţi, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu puţină untură.
După ce carnea s-a prăjit puţin, se scoate în alt vas, iar în untura rămasă se căleşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă făina şi se prăjeşte până se rumeneşte puţin, se adaugă bulionul şi se stinge cu apă călduţă.
Se răstoarnă totul peste carnea prăjită şi se fierb împreună până când se înmoaie carnea, la care se adaugă restul de ingrediente – ceapa verde, usturoiul verde, verdeţurile (toate curăţate, spălate în mai multe ape, tăiate în bucăţi lungi de 4-5 cm şi călite în restul de untură).
Se adaugă, după gust, sare, piper, şi se mai lasă să fiarbă 20-30 de minute, după care se adaugă oţet sau zeamă de lămâie şi se mai dă într-un clocot sau, dacă mâncarea este prea zemoasă, se introduce în cuptor ca să mai scadă.
Ca garnitură poți face orez, spanac sotat cu usturoi sau cartofi noi trași la tigaie în unt cu mărar.