Stufat de miel cu multă ceapă verde și usturoi – rețetă tradițională pentru masa de Paște

  • Publicat:
Stufat de miel cu multă ceapă verde și usturoi - rețetă tradițională pentru masa de Paște
Stufat de miel cu ceapă verde - rețetă tradițională pentru masa de Paște. Foto: profimediaimages.ro

Pe masa de Paște trebuie să avem și stufat de miel, pe lângă tradiționalul drob, ciorba de miel cu tarhon și smântână și, desigur, piesa de rezistență, cozonacul pufos cu multă umplutură.

Vezi mai jos cum se prepară stufatul de miel, un preparat delicios.

Ingrediente pentru stufatul de miel:

  • 1 kg carne de miel
  • 100 g untură sau 3 linguri ulei de măsline
  • 100 grame ceapă uscată
  • 20 fire de ceapă verde
  • 20 fire de usturoi verde
  • oţet sau zeamă de lămâie
  • câteva legături de mărar şi pătrunjel verde
  • 50 grame bulion
  • o lingură de făină
  • piper, sare
Foto: profimediaimages.ro

Cum prepari un stufat de miel:

  1. Carnea se spală, se taie în bucăţi, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu puţină untură.
  2. După ce carnea s-a prăjit puţin, se scoate în alt vas, iar în untura rămasă se căleşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă făina şi se prăjeşte până se rumeneşte puţin, se adaugă bulionul şi se stinge cu apă călduţă.
  3. Se răstoarnă totul peste carnea prăjită şi se fierb împreună până când se înmoaie carnea, la care se adaugă restul de ingrediente – ceapa verde, usturoiul verde, verdeţurile (toate curăţate, spălate în mai multe ape, tăiate în bucăţi lungi de 4-5 cm şi călite în restul de untură).
  4. Se adaugă, după gust, sare, piper, şi se mai lasă să fiarbă 20-30 de minute, după care se adaugă oţet sau zeamă de lămâie şi se mai dă într-un clocot sau, dacă mâncarea este prea zemoasă, se introduce în cuptor ca să mai scadă.
  5. Ca garnitură poți face orez, spanac sotat cu usturoi sau cartofi noi trași la tigaie în unt cu mărar.

Vezi aici mai multe rețete pentru Paște.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: