5 metode prin care îţi poţi schimba culoarea părului fără vopsea

Te-ai săturat de culoarea părului şi ai vrea să îi dai un nou suflu, poate câteva reflexe sau pur şi simplu vrei să îl închizii cu 2-3 nuanţe? Ter sfătuim să nu dai fuga la supermarket în căutarea unei vopsele de păr scumpe, ci să iei în considerare alternativele naturale.
  • Publicat:
5 metode prin care îţi poţi schimba culoarea părului fără vopsea

Te-ai săturat de culoarea părului şi ai vrea să îi dai un nou suflu, poate câteva reflexe sau pur şi simplu vrei să îl închizii cu 2-3 nuanţe? Te sfătuim să nu dai fuga la supermarket în căutarea unei vopsele de păr scumpe, ci să iei în considerare alternativele naturale.

Este posibil să ne schimbăm vopsim părul sau să-i dăm pur şi simplu anumite reflexe pregătindu-ne singure, acasă, produsele necesare.


Evident că gama de culori care se pot obţine în casă este mult mai limitată. În schimb, rezultatele vor fi mult mai naturale iar părul nu va reacţiona negativ la tratament.

Nuanţa blondă

Pentru a deschide culoarea părului cu una sau două nuanţe, aplică după şamponare o emulsie preparată din zeama de la o jumătate de lămâie şi o ceaşcă de apă călduţă.  Lasă să acţioneze circa 10 minute apoi clăteşte.
Acest preparat nu trebuie utilizat dacă părul este uscat deoarece îl ususcă şi mai mult, deci îşi va pierde strălucirea.

După şamponare şi clătire, spală părul cu o ceaşcă de infuzie călduţă de muşeţel şi treci la uscarea lui. Dacă ai un păr uscat, e mai bine să amesteci muşeţelul cu balsam şi să-l laşi să acţioneze timp de 10-15 minute înainte de a-l clăti.
În orice caz, infuzia de muşeţel nu trebuie folosită prea des pentru că tinde să usuce părul şi nu-i deschide culoarea în mod uniform.

Pentru a închide părul cu 1-2 nuanţe

După şamponare, toarnă pe păr o ceaşcă de ceai de nuc sau salvie şi lasă infuzia să acţioneze aproximativ 10 minute, apoi clăteşte şi aplică balsamul pentru a evita ca părul să devină uscat.

Nuanţa roşcată

Amestecă praf de henna, care se găseşte la orice plafar, cu apă, până când obţii o pastă cremoasă. Aplic-o, folosindu-te de o spatulă, pe părul umezit şi acoperiţi cu o folie de plastic.
După 30-60 de minute, spală părul cu un şampon blând, apoi aplică un balsam sau o mască regeneratoare şi nutritivă. La sfârşit, clăteşte foarte bine.

Pentru a obţine efecte aurii

Prepară o emulsie dintr-un gălbenuş de ou şi puţină apă şi aplic-o după şamponare, pentru aproximativ 10 minute. Clăteşte de câteva ori pentru a elimina mirosul neplăcut.

Pentru a obţine efecte luminoase

O clătire finală cu apă şi oţet alb dă luciu culorii naturale a părului, dar nu trebuie folosită prea des această strategie pentru că usucă părul. De asemenea, clătirea cu oţet nu este recomandată pentru părul vopsit sau ondulat permanent.

Sursa: “Păr frumos şi sănătos”, Danielle Razzoli

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult