Prăjitură cu mere şi migdale

Această prăjitură însiropată, delicioasă, poate fi savurată cu conştiinţa împăcată, întrucât are un indice glicemic scăzut, nu conţine amidon sau făină, zahăr sau grăsime şi este plină de proteine, calciu şi fibre. Constituie o gustare hrănitoare sau un desert în pacheţelul de prânz, sau poate fi servită caldă, cu cremă de lapte şi ouă.
  • Publicat:
Prăjitură cu mere şi migdale

Această prăjitură însiropată, delicioasă, poate fi savurată cu conştiinţa împăcată, întrucât are un indice glicemic scăzut, nu conţine amidon sau făină, zahăr sau grăsime şi este plină de proteine, calciu şi fibre.

Constituie o gustare hrănitoare sau un desert în pacheţelul de prânz, sau poate fi servită caldă, cu cremă de lapte şi ouă.

 

Ingrediente 14 felii:

  • 3 mere creţeşti (pentru copt), aproximativ 550 g, necurăţate de coajă, fără cotor şi seminţe, tăiate cubuleţe
  • 250 g migdale măcinate
  • 2 linguriţe scorţişoară măcinată
  • ½ linguriţă praf de copt
  • 3 ouă de dimensiune medie
  • 150 g xilitol
  • aproximativ 85 g fulgi de migdale pentru presărat deasupra

Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 180°C/indicatorul cuptorului la poziţia 4. Tapetaţi o tavă de prăjituri (dimensiune 20 x 30 cm) cu hârtie pentru copt. Amestecaţi merele, migdalele măcinate, scorţişoara şi praful de copt într-un vas. Puneţi deoparte compoziţia. Bateţi ouăle cu xilitolul într-un vas curat, până devin o pastă albicioasă şi cremoasă şi încep să se îngroaşe uşor (telul ar trebui să lase o urmă când este scos din amestec). Treptat, adăugaţi merele şi amestecul de migdale în ouăle bătute, având grijă ca amestecul să nu se lase, folosind o lingură de metal (cel mai uşor se face desenând un 8 cu lingura pe măsură ce le încorporaţi). Turnaţi rapid amestecul pentru prăjitură în tava pregătită şi presăraţi fulgii de migdale. Coaceţi timp de 45-50 de minute sau până când compoziţia devine galbenă şi tare la pipăit (acoperiţi tava cu folie de aluminiu spre sfârşitul coptului, pentru a preveni uscarea migdalelor, dacă este necesar). Lăsaţi să se răcească pe un grătar înainte de a o felia şi de a o pune la păstrare într-un recipient etanş.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Figurine de marţipan
Figurine de marţipan
Recomandări: