E greşit să ne imaginăm că am putea modela o relaţie sănătoasă, de tip nou, pe baza unor concepţii tradiţionale eronate.
Sesizăm problemele pe care le-au avut părinţii noştri sau cele de care ne-am lovit noi în relaţiile precedente, dar avem tendinţa de a considera că de apariţia lor se face vinovat comportamentul unuia dintre parteneri sau chiar al amândurora.
În realitate, cele mai multe dintre problemele de care ne lovim în cadrul unei relaţii derivă din concepţiile care stau la baza acesteia.
Toată lumea face greşeli: nimeni nu e perfect. Relaţiile defectuoase, structurate la modul tradiţional, exacerbează erorile şi lasă prea puţin loc pentru îmbunătăţiri şi pentru schimbări. În cel mai bun caz, aceste relaţii se dezvoltă având o dinamică nesănătoasă.
Prin contrast, noul tip de relaţie alimentează şi sprijină comunicarea, egalitatea, corectitudinea şi respectul.
Pentru a crea acea legătură bazată pe egalitate pe care o merităm, este nevoie de un nou set de convingeri şi principii, care să reflecte problemele prezentului şi să ne încurajeze să avem relaţiile pe care ni le dorim.
Una dintre veştile bune este că se foloseşte o modalitate mult mai realistă de a privi femeile, bărbaţii şi relaţiile dintre ei. O alta constă în faptul că generaţia noastră este în prima linie a acestei schimbări zguduitoare.
S-ar putea să vă întrebaţi care e vestea proastă. Eu cred că nu există niciuna, dar pentru a păstra flacăra dragostei, este necesar să vă implicaţi cu toată seriozitatea şi să faceţi un mare efort.
Şi totul stă în puterea voastră ca un cuplu, în voinţa de vă da toată silinţa în acest sens.
Sursa: „7 greşeli prosteşti pe care oamenii inteligenţi le fac în relaţia de cuplu”, Carolyn N. Bushong