Ingrediente:
1,5 – 2 kg caracatiţă
100 ml oteţ din vin roşu
1 lingură oregano
2 linguri de ulei de măsline
1 căpăţână de usturoi pisată (opţional)
3 linguri de oteţ balsamic
Mod de preparare:
Se spală bine caracatiţă sub un jet de apă rece, apoi se pune la fiert. Se adaugă oţetul balsamic şi usturoiul. Se lasă la foc mic până fierbe. Se verifică cu furculiţa (timpul nu este neapărat un indicator, uneori depinde de la caracatiţă la caracatiţă cât de repede fierbe, deci puteţi verifica gradul de fiebere şI astfel.
După ce s-a răcit, puteţi curaţa caracatiţa de membrana mov-roşiatică. Se taie în bucăţi. Se aranjează pe un platou şi se adaugă ulei de măsline, oţet balsamic, oregano. Dacă doriţi să o mâncaţi a doua zi, acoperiţi bucăţile de caracaţită cu ulei de măsline şI oţet balsamic. Se acoperă vasul şi se lasă la frigider.