Această reţetă cu gust foarte delicat propune o îmbinare neobişnuită între somon, peşte tipic al ţărilor scandinave, brânză topită şi ierburi aromatice. De obicei este însoţită de cartofi fierţi ori de salată verde.
Ingrediente pentru 4 porţii:
Mod de preparare:
Potriviţi de sare şi piper fileurile de somon. Spălaţi firele de arpagic verde şi cimbrişorul. Tăiaţi arpagicul bucăţi şi tocaţi cimbrişorul. Faceţi cu un cuţin ascuţit o tăietură în formă de buzunar în fiecare file de somon, însă fără a-l tăia de tot. Umpleţi buzunarul format cu arpagic verde, feliile de brânză, cimbrişorul şi un fir de mărar mărunţit.
Închideţi fileurile prin presărare uşoară şi stropiţi-le cu sucul de lămâie. Înfăşuraţi-le cu folie de staniol şi băgaţi-le în cuptorul încins în prealabil la 200 de grade C, timp de 15 minute.
Când sunt gata, aranjaţi-le pe farfurii, ornându-le cu alte fire de mărar şi de arpagic verde.