Somon umplut cu brânză

Această reţetă cu gust foarte delicat propune o îmbinare neobişnuită între somon, peşte tipic al ţărilor scandinave, brânză topită şi ierburi aromatice. De obicei este însoţită de cartofi fierţi ori de salată verde.
  • Publicat:
Somon umplut cu brânză

Această reţetă cu gust foarte delicat propune o îmbinare neobişnuită între somon, peşte tipic al ţărilor scandinave, brânză topită şi ierburi aromatice. De obicei este însoţită de cartofi fierţi ori de salată verde.

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • 6 fileuri de somon fără piele
  • sucul de la 1 lămâie
  • 6 bucăţi de brânză tip Emental
  • câteva fire de mărar
  • câteva fire de arpagic verde
  • 1 rămurică de cimbrişor
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Potriviţi de sare şi piper fileurile de somon. Spălaţi firele de arpagic verde şi cimbrişorul. Tăiaţi arpagicul bucăţi şi tocaţi cimbrişorul. Faceţi cu un cuţin ascuţit o tăietură în formă de buzunar în fiecare file de somon, însă fără a-l tăia de tot. Umpleţi buzunarul format cu arpagic verde, feliile de brânză, cimbrişorul şi un fir de mărar mărunţit.

Închideţi fileurile prin presărare uşoară şi stropiţi-le cu sucul de lămâie. Înfăşuraţi-le cu folie de staniol şi băgaţi-le în cuptorul încins în prealabil la 200 de grade C, timp de 15 minute.

Când sunt gata, aranjaţi-le pe farfurii, ornându-le cu alte fire de mărar şi de arpagic verde.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: