Vrei ca micuţul tău să înceapă anul şcolar în forţă? Asigură-i necesarul de FIER!

Cu siguranţă ai auzit, ai citit sau ţi s-a spus de nenumărate ori că FIERUL se numără printre cele mai importante minerale din organism, cu un rol deosebit în creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor. Ne propunem să îţi prezentăm ce se întâmplă, însă, atunci când FIERUL este redus sau lipseşte din alimentaţia copilului tău, dar şi cum influenţează acesta rezultatele şcolare şi nivelul de energie ale celui mic, conturând o imagine de ansamblu asupra importanţei FIERULUI, văzut prin ochii unui medic pediatru, ai unui specialist în nutriţie, ai unei profesoare şi, nu în ultimul rând, ai unei mămici.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Vrei ca micuţul tău să înceapă anul şcolar în forţă? Asigură-i necesarul de FIER!

Cu siguranţă ai auzit, ai citit sau ţi s-a spus de nenumărate ori că FIERUL se numără printre cele mai importante minerale din organism, cu un rol deosebit în creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Ne propunem să îţi prezentăm ce se întâmplă, însă, atunci când FIERUL este redus sau lipseşte din alimentaţia copilului tău, dar şi cum influenţează acesta rezultatele şcolare şi nivelul de energie ale celui mic, conturând o imagine de ansamblu asupra importanţei FIERULUI, văzut prin ochii unui medic pediatru, ai unui specialist în nutriţie şi ai unei profesoare.

FIERUL protejează copilul de anemia feriprivă

„Când vine vorba de alimentaţie, trebuie subliniat că cei mici au nevoi speciale. Datorită ritmului rapid de creştere şi dezvoltare, organismul copilului are nevoie de mai mult FIER, acesta fiind un nutrient cu rol esenţial în dezvoltarea armonioasă a corpului, dar şi în dezvoltarea normală a creierului. Dacă cel mic nu are un aport adecvat de fier, organismul nu produce suficiente globule roşii (hematii) şi astfel există riscul apariţiei anemiei feriprive.

Fierul ajută organismul să producă eficient energia fărăde care organele şi sistemele corpului nu ar funcţiona la parametrii normali. Lipsa de fier provoacă printre altele o scădere a nivelului de energie, care va induce o simptomatologie caracterizată prin: paloare, oboseală, apetit capricios, iritabilitate”, declară prof. dr. Doina Anca Pleşca, medic primar pediatru, vicepreşedinte al Societăţii Române de Pediatrie.

FIERUL sporeşte capacitatea de concentrare, având un rol important în performanţele intelectuale şi şcolare ale micuţului tău

„Pentru cei mici, începutul de an şcolar reprezintă atât o bucurie, datorită revederii, cât şi o provocare, fiind nevoiţi să-şi reintre în ritmul de învăţare, după o vacanţă de trei luni, în care joaca, distracţia, relaxarea au fost înaintea studiului.  Cu atât mai mult, în această perioadă,  aceştia au nevoie de un nivel sporit de concentrare,  pentru a reuşi să acumuleze noi cunoştinţe şi deprinderi, pentru a-şi pune în valoare potenţialul şi, nu în ultimul rând, pentru a atinge rezultatele dorite”,  a declarat Georgeta Moţea, profesoară la Şcoala Gimnazială Nr. 136 din Bucureşti. 

Beneficiile unei alimentaţii echilibrate se reflectă în energia şi sănătatea celui mic

„Fierul este unul dintre mineralele esenţiale care contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar. În plus, fierul îl ajută pe cel mic să se concentreze pe parcursul unei zile. El se poate găsi în alimente ca ficatul, spanacul, seminţele de dovleac şi ouă.”, declară Nicoleta Tupiţă, specialist în nutriţie.

Urmărește CSID.ro pe Google News