Cum alegi asigurarea de sănătate potrivită

Iată care sunt cele mai importante aspecte care ar trebui luate în considerare în momentul alegerii unei asigurări de sănătate private cu acoperire la nivel internaţional.
  • Publicat:
Cum alegi asigurarea de sănătate potrivită

În contextul unui sistem sanitar public extrem de deficitar, care nu acoperă întotdeauna nevoile populaţiei, asigurările private de sănătate devin o alegere din ce în ce mai frecventă pentru cei care îşi doresc îngrijire medicală de calitate, oriunde în lume.

Iată care sunt cele mai importante aspecte care ar trebui luate în considerare în momentul alegerii unei asigurări de sănătate private cu acoperire la nivel internaţional.

1. Aria de acoperire: Asigurarea medicală ar trebui să nu fie restrânsă doar la zona de rezidenţă, ci ar trebui să cuprindă şi ale zone de interes pentru un potenţial tratament medical, precum zonele în care se efectuează călătorii de afaceri si nu numai. De asemenea, aria de acoperire face referire şi la centrele medicale la care ar putea apela un pacient pentru îngrijiri medicale.

2. Termenii de subscriere: Există asigurări care acoperă şi condiţiile medicale pre-existente.

3. Tratamentul împotriva cancerului şi acoperirea bolilor cronice: Este de preferat să se aleagă o asigurare care acoperă tratamentul complet al cancerului (costul intervenţiilor chirurgicale, medicamentaţiei etc). De asemenea, este important ca poliţa de asigurare să acopere şi tratamentul pentru bolile cronice.

4. Franşiza: Aceasta se referă la suma pe care asiguratul ar trebui sa o plătească în cazul în care alege această opţiune în vederea diminuării valorii primei de asigurare. Există mai multe variante de franşiză, unele dintre ele plătibile de fiecare dată când se solicită acoperirea costurilor medicale, altele doar o dată pe an.

5. Beneficii relevante: Planul de asigurare de sănătate trebuie să includă doar beneficiile de care are nevoie asiguratul, fără a mai fi nevoit să plătească în plus pentru serviciile pe care nu şi le doreşte. Este de preferat ca planul de asigurare să fie unul personalizat în funcţie de cerinţele beneficiarului.

6. Asistenţă: Este important de ştiut cine oferă asistenţa. Acestea sunt persoanele care vor fi contactate primele în cazul unei urgenţe şi care vor intermedia relaţia cu spitalele în ceea ce priveşte garantarea plăţilor. De asemenea, daca pot oferi servicii de ambulanţă aeriană.

7. Compania de asigurări: Compania de asigurări este compania care se ocupă cu plata dosarelor de daună, iar asiguraţii ar trebui să verifice dacă aceasta prezintă siguranţă financiară.

8. Acoperire adecvată: Aceasta trebuie luată în considerare având în vedere ţara de rezidenţă, locul de muncă sau reglementările locale privind asigurarea  de sănătate publică. Dacă se solicită tratament privat sau dacă timpul de aşteptare este prea mare, atunci ar fi mai bine ca asiguratul să beneficieze de un nivel superior de acoperire, oferit de o asigurare privată.

9. Plan de asigurări pentru familie: În majoritatea cazurilor, membrii familiei pot fi adăugaţi la planul de asigurare medicală al asiguratului, aşadar acest aspect ar putea fi foarte important atunci când se alege o asigurare de sănătate.

10. Preţul: Nu în ultimul rând, preţul reprezintă un criteriu important şi acesta este influenţat de tipul de acoperire pe care asiguratul a ales-o. Preţul va creşte în funcţie de numărul de beneficii, persoane care sunt incluse în poliţa de asigurare.

Urmărește CSID.ro pe Google News