Ce poate să îţi strice mai tare look-ul decât nişte ochi umflaţi şi cu cearcăne? Această inflamaţie a ochilor poate să fie provocată de alergii, nopţi albe, prea mult timp petrecut în faţa computerului, prea mult (sau prea puţin) somn sau, pur şi simplu, îmbătrânirea accelerată.
Dar indiferent care ar fi cauza ochilor “pufoşi”, remediul se găseşte în… bucătărie!
Dermatologii nu sunt siguri care este “cauza” efectului anti-inflamator din spatele castravetelui, dar iată o posibilă explicaţie: castraveţii conţin o combinaţie de acizi naturali care reduc retenţia de apă din organism. Unii experţi în frumuseţe consideră, de asemenea, că efectul castraveţilor aplicaţi pe ochi este mai intens atunci când aceştia sunt reci.
Orice fel de pungă de legume are efect, dar mazărea îngheţată se “aşează” mai bine pe ochi. Înfăşoară punga de mazăre îngheţată într-un material moale pentru a-ţi proteja tenul de “impactul” cu gheaţa şi şi lasă să acţioneze timp de 5-10 minute. Ochii tăi vor fi mai fresh ca oricând!
Laptele este un adevărat miracol pentru ochii iritaţi şi umflaţi. “Totuşi, nu utilizaţi lapte degresat, deoarece grăsimile sunt componentele cele mai importante în acest caz”, spune medicul dermatolog Amy Wechsler. Pe lângă grăsimi, laptele conţine şi alte ingrediene eficiente în cazul ochilor “pufoşi”, cum ar fi: proteinele, aminoacizii, acidul lactic şi vitaminele A şi D.
Toarnă laptele într-un castron cu gheaţă, înmoaie în el un prosop şi aplică-l apoi pe ochi timp de 15 minute. Efectele se vor vedea imediat!
Citește și: 5 motive pentru care te trezești cu ochii umflați dimineața. Știai de trucul cu lingura?